Allianz Arena, 2022-08-27 18:30

Bayern München - Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

INFÖR: Bayern München - Borussia Mönchengladbach

Bayern München har gått som tåget under inledningen av den här säsongen med fyra raka vinster. Ikväll ställs man mot Mönchengladbach som Bayern inte har några roliga minnen ifrån efter förra säsongen. Kommer Gladbach fortsätta sätta käppar i hjulen för Bayern eller vänder den negativa trenden?


Bayern München:
Starten på denna säsongen har gått precis som Julian Nagelsmann önskade då hans mannar pulvriserat sina motstånd i de fyra inledande matcherna. Sedan Robert Lewandowski lämnade klubben har han äntligen fått anfalla på sitt sätt vilket verkligen har lönat sig. Spelarna har individuellt sätt blommat ut då de fått större roller vilket har lett till att Bayern som lag har blommat ut. I den förra omgången åkte man upp till Bochum och vann med hela 0-7. Lagets nya mittback Matthijs de Ligt fick sin första chans från start vilket resulterade i en hållen nolla och ett mål.

Truppen:
Jamal Musiala som har imponerat allra mest än så länge missade förra matchen mot VfL Bochum på grund av en skadekänning. Nagelsmann berättade att det bara handlade om en försiktighetsåtgärd och att det inte var något allvarligt. Igår under presskonferensen berättade Nagelsmann dock att Musiala inte är helt skadefri än. Lite senare kom det även uppgifter om att tysken fick avbryta gårdagens träning. En startplats känns därför inte särskilt rimlig. 
Alphonso Davies som också missade förra matchen med en skadekänning har också deltagit i lagträningen under veckan och borde vara redo för spel. 
Nagelsmann verkar planera att sätta Lucas Hernández på bänken för att vila honom. Tanken var att han redan skulle vila under matchen mot Bochum men sedan dök Davies skada upp vilket gjorde att fransmannen var tvungen att vikariera för honom. 
Leon Goretzka är fortsatt skadad men det börjar dock se ljust ut för den tyske mittfältaren. Hans comeback beräknas kunna ske under slutet av september eller möjligtvis närmare mitten av september. Både Marcel Sabitzer och Ryan Gravenberch har dock imponerat på Nagelsmann så man ska nog inte förvänta sig att Goretzka bara går rakt in i startelvan igen. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                        Neuer
Pavard - de Ligt - Upamecano - Davies
              Sabitzer - Kimmich
                 Coman - Sané
                  Müller - Mané


Borussia Mönchengladbach:
Gladbach är det lag som gått bäst efter Bayern München tillsammans med Union Berlin och för närvarande ligger Gladbach på en andraplats i tabellen. Två vinster och en oavgjord är formen efter deras tre första matcher där man förra helgen vann mot Hertha Berlin på hemmaplan med 1-0. Marcus Thuram har gjort 2 mål än så länge och kan bli ett farligt hot mot Bayerns backlinje. Ramy Bensebaini som varit viktig för Gladbach på vänsterbackspositionen ser ut att missa kvällens match då han har dragit på sig en förkylning. Stefan Lainer är fortsatt skadad och Joe Scally kommer fortsätta vikariera på högerbackspositionen. 

Förväntad startelva: (4-3-3)
                Sommer
Scally - Itakura - Elvedi - Netz
   Kone - Kramer - Neuhaus
    Hofman - Thuram - Plea



Tankar inför matchen:

Dags för revansch?
Förra säsongen drabbades dessa lagen samman tre gånger och inte en enda gång slutade det med vinst för Bayerns del. Det började med 1-1 i Mönchengladbach i den första ligamatchen för säsongen. Senare under hösten möttes de i DFB-Pokal och det blev en match som sent kommer glömmas. Bayern åkte nämligen på storstryk med 5-0 trots att Nagelsmann ställde upp med en stark startelva. Under vintern när det var dags för hemmamötet i ligan så vann Gladbach igen men denna gången bara med 1-2. 
Ikväll är det upp till bevis för Bayern. Nu är man i toppform och man har äntligen chansen att försöka få fansen att glömma förra säsongens mardrömsmatcher. 

En backlinje utan Hernández?
Som jag nämnde tidigare så kommer förmodligen Hernández vilas. Detta innebär att de Ligt och Upamecano kommer bilda mittbackspar. Eftersom Hernández har varit så otroligt viktig för Bayern under en lång tid nu så känns det på ett sätt som fel tillfälle att vila honom i just denna matchen. När jag funderar vidare på saken så är det dock inget som oroar mig då Upamecano har sett strålande ut så här långt samtidigt som de Ligt också sett väldigt bra ut när han har spelat. Hernandez är lite mindre och smidigare och därför tycker jag att han kompletterar de Ligt eller Upamecano när de spelar bredvid honom. Vi såg dock i förra matchen att de Ligt och Upamecano är bra tillsammans också och det är säkert inget att oroa sig
över. I mitt tycke har vi tre fantastiska mittbackar i truppen just nu och jag tror att det kommer bli bra oavsett vilken kombination som startar.

Avspark: 18:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 4

Josef Andersson@JosefAndersson92022-08-27 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München