Bayern München - Frankfurt

INFÖR: Bayern München - Eintracht Frankfurt

Bayern München har fått en trög start i återstarten av Bundesliga då man kryssat två matcher i rad. Ikväll kommer Eintracht Frankfurt på besök som är med och strider i toppen av tabellen.

Bayern München:
Efter 1-1 mot RB Leipzig och 1-1 mot FC Köln kan man konstatera att saker och ting inte står rätt till i Bayern för tillfället. Matchen mot Leipzig kan ändå klassas som ett godkänt resultat med tanke på att det var just Leipzig som man mötte. Leipzig är dessutom i en makalös form för tillfället. Man kan dock inte hitta ursäkter om matchen mot FC Köln. Där gjorde Bayern en av sina sämsta matcher hittills på säsongen. Särskilt den första halvleken var riktigt dålig. Spelarna såg väldigt nonchalanta ut och tappade bollen så fort man försökte skapa ett anfall. Det som räddade dem i den matchen var lagkapten Kimmich som höll huvudet kallt trots att man låg under i princip hela matchen. I den andra halvleken såg det bättre ut och Bayern jagade ett kvitteringsmål. Det dröjde ända till den 90:e minuten innan Kimmich klev fram och dundrade in ett långskott till 1-1. Skottet kom långt utanför straffområdet och fick en båge som alla fotbollsälskare älskar att se, absolut en kandidat till årets mål i Bundesliga.

Serge Gnabry petas:
Serge Gnabry har haft två tunga matcher och har dessutom varit inblandad i lite drama utanför fotbollen. Tysken åkte till Paris förra helgen under en ledig dag för att gå på Paris Fashion Week, vilket sportchefen Hasan ‘’Brazzo’’ Salihamidžic inte tyckte om. Brazzo kallade Gnabry till sitt kontor dagen efter matchen mot Köln där de hade en konversation i ungefär 20 minuter. Efter det var Gnabry ute på planen och tränade med de som inte startade eller spelade något i matchen. Han såg inte ut att vara missnöjd på något sätt så det verkar som att han och Brazzo har kommit överens. Under gårdagens presskonferens bekräftade dock Julian Nagelsmann att Gnabry kommer petas ur startelvan i kvällens match. Han var dock tydlig med att det inte hade något att göra med hans resa till Paris, utan snarare om det han har presterat på planen i de två senaste matcherna. Kingsley Coman kommer bli den som ersätter honom.

Utöver Gnabry så kommer också Leon Goretzka utgå från startelvan och ersättas av Ryan Gravenberch. Detta har dock att göra med en skada för Goretzkas del. Gravenberch kom in i halvtid mot FC Köln istället för Goretzka. Kombinationen Kimmich och Gravenberch fungerade bättre i den matchen och Gravenberch hade förmodligen haft goda chanser för en startplats även om Goretzka inte hade skadat sig. Det hade han förtjänat efter den insatsen han stod för. Jamal Musiala har inte riktigt kommit upp i samma nivå som innan VM-uppehållet. Frågan är om Thomas Müller kommer få en chans från start på Musialas bekostnad eller om Nagelsmanns förtroende för Musiala är för stort.

Eintracht Frankfurt:
Eintracht Frankfurt ligger i skrivande stund på en fjärdeplats i tabellen och gör en väldigt stark säsong så här långt. I den förra matchen kryssade man mot SC Freiburg som ligger på samma poäng som Frankfurt. Det är väldigt tajt i toppen i år, det skiljer endast fem poäng mellan ettan och sexan i tabellen. Frankfurts bästa målskyttar är dansken Jesper Lindstrom och japanen Daichi Kamda som båda ligger på 7 mål. Strax bakom hittar vi den franska anfallaren Randal Kolo Muani som många säkert känner igen från VM. 24-åringen kom bland annat in i finalen mot Argentina och var extremt nära att avgöra i förlängningens sista minut. Argentinas målvakt Emiliano Martinez gjorde dock en monsterräddning och Kolo Muani får vänta med att avgöra en VM-final. Det är trots allt en spelare som Bayern bör se upp för, och för Kolo Muanis del så vill han säkert visa upp sig med tanke på att Bayern faktiskt har visat intresse för fransmannen. En som faktiskt har avgjort en VM-final är ex-Bayernspelaren Mario Götze, och han kommer vi förmodligen hitta i Frankfurts startelva ikväll vilket kan vara kul att veta. Tränare för detta lag är österrikaren Oliver Glasner som har varit i klubben sedan 2021.

Förväntad startelva: (3-4-2-1)