Allianz Arena, 2023-08-27 17:30

Bayern München - Augsburg

INFÖR: Bayern München - FC Augsburg

INFÖR: Bayern München - FC Augsburg

Efter en stark Bundesligapremiär förra helgen är det ikväll dags för premiär på Allianz Arena. Bayern München ställs mot FC Augsburg som bjöd på en målrik tillställning i deras öppningsmatch.

Bayern München:
För två veckor sedan riktades många frågetecken åt de tyska mästarna efter att man förlorade Supercupen mot RB Leipzig med hela 0-3. Spanjoren Dani Olmo gjorde hattrick och fick hela Allianz Arena att undra vad det var frågan om. Bayern skapade chanser men kunde inte utnyttja dem, och spelet var inte något att ta med sig direkt heller. Det enda man kanske vill komma ihåg från den kvällen var att nya rekordvärvningen Harry Kane gjorde sin debut när han byttes in med 20 minuter kvar. Fast frågan är om ens det är något man vill komma ihåg. Personligen tyckte jag mest synd om Kane som hade varit uppe halva natten för att få alla papper påskrivna och för att få tillåtelse att vara med i truppen till matchen. Med några enstaka timmars sömn och inte ens en dag med sina nya lagkamrater kastades han in på plan i ett 0-2-underläge och fick knappt röra bollen. Han måste ha undrat var i hela friden han hade hamnat. 

Förra helgen var det en desto roligare match för den engelske lagkaptenen som fick spela från start med en veckas lagträning i benen. Dessutom hann det inte ens gå fyra minuter innan han presenterade sig med en assist till Leroy Sané som fick äran att göra säsongens första mål i Bundesliga. 0-1 stod sig ända till den 74:e minuten, för då var det dags för Kane att göra sitt första mål i Bayerntröjan. I tilläggsminuterna trillade det också in 0-3 och 0-4 genom Sané och Mathys Tel. 

Det blev alltså en väldigt lyckad premiär för Bayern som tog sig upp på benen igen efter kallduschen helgen innan. Spelet såg helt annorlunda ut och nu hittade man också nätet. Förvisso var det tre sena mål varav två av dem gjordes när matchen var avslagen. Det syntes däremot att det var en helt annan motivation och energi i anfallet, och när Kane får allt att falla på sin plats och när han lärt känna sina nya lagkamrater kan detta bli mycket bra. 

Truppen:
Under veckan kom en tråkig nyhet kring Jamal Musiala som har dragit på sig en skada i baksida lår. Den unge tysken kommer vara borta i 2-3 veckor vilket förmodligen gör att han missar landslagsuppehållet. 

Utöver Musiala är också Manuel Neuer och Raphael Guerreiro fortfarande skadade. Båda gör däremot framsteg och det lär inte ta någon jättelång tid innan vi får se en comeback för den tyska stjärnmålvakten samt för det portugisiske nyförvärvet. 

Det finns dock ett till frågetecken i truppen vid namn Benjamin Pavard. Fransmannen håller just nu på med att försöka tvinga sig bort från klubben genom att inte dyka upp på träningarna. Thomas Tuchel uppskattar spelaren väldigt mycket och hade väldigt gärna behållit honom, men som det ser ut nu verkar det inte som att Bayern har något annat val än att sälja fransmannen. Man står dock fast vid att man vill ha en ersättare på plats innan Pavard ska få lämna för Inter som han är överens med. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                    Ulreich
Mazraoui - Kim - de Ligt - Davies
         Kimmich - Goretzka
      Gnabry - Sané - Coman
                     Kane


FC Augsburg:
FC Augsburg lyckades landa på en 15:e plats förra säsongen, precis ovanför en nedkvalplats. Laget leds av 39-åringen Enrico Maassen som i år går in i sin andra säsong för klubben. Augsburgs premiär förra helgen blev en målrik tillställning. 4-4 blev slutresultatet tillslut efter många svängningar. Borussia Mönchengladbach ledde med 0-2 efter en halvtimme, men när den första halvleken var slut stod det 3-3 på resultattavlan. Sven Michel kvitterade på en straff i den 7:e tilläggsminuten för Augsburg innan halvlekens slut. I den 76:e minuten tog man även ledningen med 4-3 och såg länge ut att gå vinnande ur matchen. Augsburg skulle dock hinna smaka på sin egen medicin då man drog på sig en straff i den 7:e tilläggsminuten som Tomas Cvancara tog vara på och utjämnade till 4-4. 

Förväntad startelva: (4-4-2)
                       Dahmen
 Engels - Bauer - Uduokhai - Pedersen
Maier - Rexhbecaj - Dorsch - Demirovic
                  Michel - Berisha


Tankar om matchen:
Detta är en match som Bayern bara ska gå vinnande ur och förhoppningsvis med några måls marginal. Det tycker jag inte alls är för mycket begärt med tanke på skillnaden mellan trupperna. Det är också något som spelarna är skyldiga att ge hemmapubliken efter den usla insatsen mot RB Leipzig för två veckor sedan. Hade även varit kul om Harry Kane hamnade i målprotokollet inför hemmafansen. Tror det är en ganska stor chans att det kommer hända också. 

Avspark: 17:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: V sport fotboll
Typ av match: Bundesliga, omgång 2

TV: Kane målskytt när Bayern München vann premiären
 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-08-27 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München