Allianz Arena, 2021-12-11 15:30

Bayern München - Mainz 05

INFÖR: Bayern München - FSV Mainz
Thomas Müller och Kingsley Coman i matchen mot Barcelona i veckan.

INFÖR: Bayern München - FSV Mainz

Idag tar Bayern München emot FSV Mainz hemma på Allianz Arena. Bayern München som är i en bra form ska återigen klara sig utan sin mittfältsgeneral Joshua Kimmich.

Bayern München

Övertygande vinst över Barca
Bayern München vann i veckan över Barcelona med 3-0, precis som förra gången på Camp Nou. Bayern såg väldigt starka ut trots att man saknade spelare som Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry och Lucas Hernández. Barcelona befinner sig ju minst sagt i en otroligt tuff period och det blev inte direkt bättre av att åka till Allianz Arena och hoppas på att rädda hoppet om en slutespelsplats i Champions League. Barcelona kommer nu istället spela slutspel i Europa League vilket inte har hänt sedan säsongen 2000/2001. 
Oavsett hur tufft Barca än har det just nu så kan vi inte ta ifrån Bayern sin prestation. De första 10 minuterna satte Barcelona hög press som till en början såg ut att bli lite jobbigt för Bayerns del. De kom dock in i matchen och lyckades flera gånger med att ta sig ur pressen, och efter Thomas Müllers 1-0 mål så kändes det som att Barcelona tappade hoppet och Bayern tog över matchen. Leroy Sané utökade till 2-0 med ett stenhårt skott från långt avstånd och i den andra halvleken gjorde även Jamal Musiala 3-0 vilket blev slutresultatet. Det kändes dock som att det lika gärna hade kunnat sluta runt 6-0 om Bayern bara hade varit lite mer kliniska i sina avslut. 

Kimmich borta året ut
I veckan kom det ett nytt bakslag för Joshua Kimmich som fick beskedet att han inte får anstränga sig så pass mycket som han skulle gjort på träningarna och matcherna. Han kommer vara borta minst året ut i och med att han fortfarande har lite problem med lungorna efter att han drabbades av covid-19. 
Förutom Kimmich så kommer även Leon Goretzka, Eric Maxim Choupo-Moting, Marcel Sabitzer, och Josip Stanisic missa matchen pga skador samt återhämtning från covid-19. Till skillnad från matchen mot Barcelona så är nu Serge Gnabry tillbaka i truppen efter sin skada och Nagelsmann berättade även i presskonferensen att Gnabry inte har några bekymmer längre. Någon startplats tror jag dock inte att det kommer bli då både Sané och Coman presterar i yttersta världsklass för tillfället. 

Förväntad startelva: 3-4-2-1
                     Neuer
  Süle - Upamecano - Hernández
Coman - Tolisso - Musiala - Davies
                Müller - Sané
                Lewandowski


FSV Mainz:
Mainz har varit starka så här långt denna säsongen och ligger just nu på en 7:e plats i ligan. Med deras formstarka anfallare Onisiwo och Burkardt i spetsen så har laget lyckats skrapa ihop 21 poäng på 14 matcher. Senaste matchen vann dem med 3-0 över Wolfsburg och där petade de in 2 mål under de 4 första minuterna vilket höll i sig till de absolut sista minuterna då Wolfsburgs back Lacroix skulle passa på att göra ett självmål också. Senaste mötet mellan Bayern och Mainz slutade med vinst till Mainz med 2-1. Mainz slutade på en 12:e plats i ligan förra året och vinsten mot Bayern hände i april och då var Robin Quaison en av målskyttarna för Mainz, som lämnade klubben under sommaren för Saudiarabiska Al-Ettifaq. 

Förväntad startelva: 3-5-2
                          Zentner
               Bell - Hack - Niakhate
Widmer - Sung - Martins - Stach - Martin
                  Burkardt - Onisiwo


Senaste mötena mellan lagen:
FSV Mainz - Bayern München: 2-1 (Bundesliga 2021)
Bayern München - FSV Mainz: 5-2 (Bundesliga 2021)
FSV Mainz - Bayern München: 1-3 (Bundesliga 2020)
Bayern München - FSV Mainz: 6-1 (Bundesliga 2019)
Bayern München - FSV Mainz: 6-0 (Bundesliga 2019)


Mina tankar om matchen:
Efter två fina matcher i baken så tycker inte jag att Mainz ska vara några större bekymmer för Bayern utan det är helt enkelt 3 poäng som gäller i eftermiddag. Det var ett tag sedan som vi tog en riktigt stabil vinst med flera mål gjorda och en hållen nolla i ligan nu så jag tycker det är dags för en sådan match nu. Jag hade även velat se mycket av Gnabry då han inte alls spelat mycket under den senaste tiden. Både pga att Coman och Sané är i storform men också för att han har varit en del skadedrabbad på det senaste. En startplats kanske inte är optimal men jag hoppas han kan få komma in ganska tidigt i matchen. Det känns viktigt att han får mycket speltid nu när kontraktsförhandlingar pågår med honom för det är verkligen en spelare som hade varit otroligt tung att tappa. Hur som helst tror jag att Bayern med en 3-0 vinst över Barcelona i veckan kommer plocka 3 nya poäng idag, utan större problem.  

Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat sport fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 15

Josef Andersson@JosefAndersson92021-12-11 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München