Allianz Arena, 2022-10-29 15:30

Bayern München - Mainz 05

INFÖR: Bayern München - FSV Mainz

INFÖR: Bayern München - FSV Mainz

Efter att ha förnedrat ett Barcelona på Spotify Camp Nou i veckan så är det i eftermiddag dags att ta sig an FSV Mainz som kommer på besök i München. Seger är vad Bayern München är ute efter då man gärna ser sig själva klättra upp på en förstaplats i tabellen innan VM-uppehållet är här.

Bayern München:
Under veckans gång var man på besök i Barcelona för att spela returmötet i Champions League mot den katalanska storklubben. En match som egentligen inte hade någon betydelse för någon utav lagen, då Inter tidigare under onsdagskvällen besegrade Viktoria Plzen med 4-0 vilket betydde att Bayern och Inter blev klara för slutspel. Det enda som fanns att spela för var att Bayern med vinst kunde säkra förstaplatsen i gruppen, vilket man också gjorde då man besegrade det väldigt omotiverade gänget med 0-3. Barca hade inte mycket att komma med medans Bayern kändes taggade i vanlig ordning när det handlar om Champions League. Efter mål av Sadio Mané, Choupo-Moting och Benjamin Pavard och en strålande defensiv insats fick man med sig tre poäng hem till München och med en match kvar i gruppspelet har Bayern tagit 15 av 15 möjliga poäng. Det bör också nämnas att Serge Gnabry assisterade till samtliga tre mål den kvällen. Vinst mot Inter på tisdag skulle betyda att Bayern vunnit alla gruppspelsmatcher under de två senaste säsongerna i Champions League. 

Truppen: 
Bayern har på den senaste tiden haft en del skadebekymmer där några av de absoluta nyckelspelarna drabbats. Lucas Hernández har varit borta under en längre period men förväntas vara tillbaka mot Werder Bremen den 8:e november. Leroy Sané drog på sig en muskelskada mot Freiburg för ungefär två veckor sedan. För hans hans del verkar det som att han kan vara tillbaka i truppen mot Inter på tisdag. Återstår att se om Nagelsmann verkligen vill låta honom spela i just den matchen som inte har någon betydelse. Manuel Neuer känner fortfarande av sin axelskada och kommer inte medverka idag heller. Än är det oklart när han kommer vara tillbaka men enligt honom själv är inte VM i fara iallafall. Under presskonferensen igår bekräftade även Julian Nagelsmann att Thomas Müller känt av sin höftskada igen som han haft tidigare. Därför kommer även Müller vara utanför dagens trupp och Nagelsmann nämnde också att han tänker ge tysken någon veckas paus för att inte ta några risker. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                        Ulreich
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
          Gnabry - Musiala - Mané
                 Choupo-Moting


FSV Mainz:
Mainz kommer från en 5-0-vinst mot FC Köln från den förra omgången. Under de tre senaste matcherna har man hållit nollan samt vunnit alla tre. Innan vinsten mot Köln besegrade man också Werder Bremen på bortaplan och därefter avancerade man i tyska cupen när man besegrade fjärdedivisionslaget VfB Lübeck med 0-3. Mainz huvudtränare är den danske 43-åringen Bo Svensson som suttit på posten sedan 2021. Lagets främsta målskytt hittills på säsongen är österrikaren Karim Onisiwo som gjort 4 mål. Inför eftermiddagens match ligger man på en 6:e plats i tabellen.

Förväntad startelva: (3-5-2)
                    Zentner
       Fernandes - Hack - Caci
Widmer - Stack - Lee - Kohr - Martin
           Onisiwo - Ingvartsen


Tankar inför matchen:
Efter de senaste prestationerna som Bayern München visat under de senaste matcherna så är förväntningarna höga. Jakten på Union Berlin kommer vara stenhård i de kommande ligamatcherna då man har som mål att ligga först i tabellen innan VM-uppehållet drar igång. Union Berlin ligger alltså först i tabellen med 23 poäng och Bayern ligger på en andraplats med sina 22 poäng. Bayern kommer inte ha några hämningar idag utan jag tror att man kommer försöka trumma på ordentligt. Matchen på tisdag kan bli en ‘’vilomatch’’ eftersom den som sagt inte har någon betydelse, men de resterande ligamatcherna kommer vara viktiga både för tabelläget och för att spelarna ska gå in i VM-turneringen med positivitet. 

Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga, omgång 12

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-29 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München