Allianz Arena, 2022-03-08 21:00

Bayern München - Red Bull Salzburg

Inför: Bayern München-Red Bull Salzburg

Efter en månad av skador och svaga resultat krävs det nu bot och bättring om dominanten Bayern München ska vara helt säkra på att ta sig förbi dominantkollegan i grannlandet Österrike: Red Bull Salzburg.

I överlägsen stil vann Red Bull Salzburg den österrikiska “grundserien” och är därmed stor favorit nu när serien går över till något slags slutspelsserie. Även i Champions League har laget imponerat och kom tvåa i ligans kanske jämnaste grupp före lag som Sevilla och Wolfsburg. I åttondelen överraskande man många genom att på hemmaplan klara 1-1 mot Bayern. I Salzburg finns en av Tysklands största talanger i Karim Adeyemi som gjort 14 mål på 22 ligamatcher och därmed blir en viktig kugge om man än en gång ska kunna skaka 2021 års mästare Bayern München.

Bayerns senaste period har varit okaraktäristiskt svag. Endast två segrar på de fem senaste segrarna är inte riktigt likt ett lag med Bayerns kaliber.
Visserligen har man saknat spelare som Neuer, Goretzka och Davies som alla tre står för rutin, struktur samt snabbhet. Men med tanke på lagets övriga spelarmaterial borde man ändå kunna göra bättre resultat än man gjort och att underprestera i så många matcher på kort tid är alldeles för svagt. Första matchen i Salzburg var ännu en i raden av sämre insatser. Trots dubbelt så många avslut  lyste de stora chanserna med sin frånvaro och det dröjde ända till övertid innan Kingsley Coman lyckades kvittera. En kvittering som kan betyda mycket då och gör utgångsläget betydligt enklare. Oavsett vad krävs en ordentlig uppryckning om det ska gå vägen denna gång. Fler nyckelspelare måste kliva fram, försvarsspelet måste bli mer stabilt, och framför allt strukturen måste bli bättre om inte risken att åka ut ska bli allvarligt stor. 

Om man i december hade frågat om min hade jag inte varit ett dugg orolig. Nu är jag inte alls lika kaxig längre. Bayern har haft en ovanligt svag period och med tanke på att spelet låste sig i Salzburg skulle det inte alls vara överraskande om mönstret går igen, vilket i så fall skulle sätta Bayerns kvartsfinalplats i rejäl gungning. Som stor favorit är Bayern piskade att vinna och en sorti i åttondelsfinal skulle ses som ett ordentligt fiasko. En viktig faktor blir därför matchens första minuter för om “Die Roten” kan få ett tidigt mål och därmed få momentum ska det mycket till om Salzburg ska kunna rå på Tysklands stora fotbollsgigant.

Adam Fischer2022-03-07 20:17:26
Author

Fler artiklar om Bayern München