Allianz Arena, 2022-10-16 19:30

Bayern München - Freiburg

INFÖR: Bayern München - SC Freiburg
Blir det Julian Nagelsmanns eller Christian Streichs mannar som går vinnande ur kvällens toppmöte?

INFÖR: Bayern München - SC Freiburg

Ikväll tar de regerande ligamästarna Bayern München emot den nuvarande tabelltvåan SC Freiburg på Allianz Arena. Mycket står på spel i detta toppmöte då både Bayern München och SC Freiburg kan ta stora kliv i tabellen vid vinst.


Bayern München: 
Efter förra helgens snöpliga poängtapp mot Borussia Dortmund svarade man med en rutinseger mot Viktoria Plzen i veckan. Under onsdagskvällen besegrade man alltså den tjeckiska klubben med 2-4 efter en stark första halvlek. Bayern gick ut i halvtid med en 0-4-ledning och då undrade man vart den matchen skulle ta vägen. Hemmalaget var dock starka i andra halvlek och vann den med 2-0 vilket gjorde att matchen slutade 2-4. Bayern säkrade med den vinsten en plats i slutspelet i Champions League. Kvar i gruppspelet har man en bortamatch mot Barcelona och en hemmamatch mot Inter. 

Truppen: 
Läget i truppen ser bättre ut än var det gjorde i onsdags då frånvarolistan var väldigt lång. Sedan dess har Matthijs de Ligt, Serge Gnabry, Alphonso Davies och Jamal Musiala kommit tillbaka. Manuel Neuer har dock fortsatt problem med axeln och kommer inte kunna spela idag heller. Sven Ulreich kommer därför att placera sig mellan stolparna i dagens match igen. Lucas Hernández och Bouna Sarr är fortsatt skadade men det börjar se ljust ut för den förstnämnda som beräknas vara matchredo om 2-3 veckor. Musiala kommer förmodligen inleda på bänken då han inte riktigt är redo för 90 minuter än. Dock verkar det som att Gnabry, Davies och de Ligt kommer vara tillbaka i startelvan.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                         Ulreich
Pavard - Upamecano - de Ligt - Davies
              Kimmich - Goretzka
             Sané - Müller - Mané
                        Gnabry


SC Freiburg:
Freiburg går väldigt starkt i år och inför denna matchen ligger man på en andraplats i tabellen. Förra säsongen slutade Freiburg på en 6:e plats i ligan vilket man har goda chanser att slå i år ifall den fina formen håller i sig under hela säsongen. Man gör dessutom stora avtryck i Europa League där de vunnit 4 av 4 matcher och leder sin grupp. Österrikaren Michael Gregoritsch är lagets främste målskytt så här långt med sina 4 fullträffar. Mycket står på spel ikväll då Bayern går om Freiburg i tabellen ifall de vinner, men om Freiburg skulle vinna så får de en större lucka ner till de regerande mästarna. Dessutom skulle de kunna bli nya serieledare idag beroende på hur det går i matchen mellan Union Berlin och Borussia Dortmund. 

Förväntad startelva: (4-3-3)
                   Flekken
Sildillia - Lienhart - Ginter - Günter
     Eggestein - Hofler - Keitel
     Holer - Gregoritsch - Grifo


Tankar inför matchen:
Bayern München går som alltid in i matchen som favoriter när det handlar om ligamatcher. Dagens match kommer dock bli en av de tuffaste under säsongen och det kommer krävas en stark insats för att tre poäng ska plockas. Båda lagen har som sagt mycket att spela om och båda lagen är ute efter vinst. Det ser ut som att både Davies och de Ligt kommer vara tillbaka i startelvan vilket kommer vara väldigt viktigt för den defensiva stabiliteten. Det syntes att Josip Stanisic inte hade mycket speltid i benen i onsdags som fick vikariera på vänsterbackspositionen istället för Davies. Om Bayern gör sitt jobb idag och behåller fokus under hela matchen så ska man vinna.

Avspark: 19:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay 
Typ av match: Bundesliga omgång 10

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-16 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München