Allianz Arena, 2024-10-19 18:30

Bayern München - Stuttgart

Inför Bayern München - Stuttgart: Förra säsongens tvåa vs trea

Inför Bayern München - Stuttgart: Förra säsongens tvåa vs trea

Landslagsuppehållet är (äntligen) över och Bayerns vinster måste börja komma tillbaka. Nästa tuffa match är ikväll på Allianz Arena när Stuttgart kommer på besök.

Recap av landslagsuppehållet för Bayern-spelarna:
-Bara tre Bayern-spelare var med i Tysklands trupp mot Bosnien och Holland. Kimmich, Pavlovic och Gnabry blev kallad av Julian Nagelsmann. Två vinster fick de med sig, 1-2 mot Bosnien och 1-0 hemma på Allianz Arena mot ett starkt Holland. Pavlovic gjorde även sin debut från start för Tyskland och höll ihop väldigt bra tillsammans med idag hans motståndare, Angelo Stiller.

-Harry Kane var ett frågetecken inför Englands matcher mot Grekland och Finland efter skadekänningar mot Frankfurt sist. Engelsmannen spelade inte i deras 2-1 förlust mot Grekland men fick sig dryga timmens spel mot Finland där man vann med 3-1.

-Olise fick sig chansen att starta mot Israel där Frankrike vann med 4-1. En ganska svag insats av honom blev det då och tränaren Deschamps sade “Han kan bättre”. Fransmannen blev bänkad mot Belgien istället.

-Laimer blev som vanligt kallad till Österrikes landslag och de hade två roliga matcher. Två matcher på hemmaplan varav en 4-0 vinst mot Kazakstan och en stor 5-1 vinst mot våra grannar Norge.

-Palhinha deltog med Portugal i en av deras två matcher där han spelade mot Skottland i en timme i deras 0-0 match.

-Alphonso Davies’ Kanada hade bara en match under uppehållet, en vänskapsmatch mot Panama där de vann 2-1 och Davies stod för en strålande insats.

-Kim Min-jae ledde sitt Sydkorea till två vinster mot Irak och Jordanien där mittbacken spelade 90 minuter i båda matcherna.

-Irankunda fick resa långt för sitt landslagsuppehåll mot Kina och Japan. Unge talangen fick starta mot Kina där de vann 3-1 men fick se sig själv på bänken mot Japan där det slutade 1-1.

-Adam Aznou fanns med för Marocko i deras trupp men blev dessvärre och märkligt nog bänkad i båda matcherna.



Det ska vara vinst ikväll… vill man tro:
Vi blickar fram mot kvällen och ett tufft möte väntar oss igen. Stuttgart har imponerat stort på de senaste två säsongerna varav de slutade på en andraplats i ligan förra året, över Bayern i tabellen. Bayern har fördel att de är på hemmaplan ikväll och med ett fullsatt Allianz Arena så kanske man kan ta sig i kragen och få med sig en vinst.

Två oavgjorda och en förlust på de tre senaste matcherna är väl inte det bästa man har hört, men det skulle varit matcher man kunde ha vunnit. Leverkusen och Aston Villa satt djupt och man hade svårt att komma förbi. Matchen mot Frankfurt var en riktig berg-och dalbana men slarv i sista minuten gav Frankfurt möjligheten att kvittera i sista minuten. Bayern-legenden Uli Hoeneß sade i en intervju under veckan: “3-3 matchen i Frankfurt har inget med Kompanys aggressiva spel att göra, snarare oss som spelar väggspel på halvplan i 93:e minuten. Katsche (Hans-Georg Schwarzenbeck, gammal Bayern legend) skulle ha skjutit bollen över arenans tak.”. SÅ rätt han har! Det har varit många små slarvfel i Bayerns spel och Kimmichs hjärna att börja spela ett väggspel och driva bollen i uppåt i banan i en konstig vinkel kostade oss matchen i slutändan. Det skulle ha räckt att skjuta bollen så långt bort som möjligt eller hålla i bollen säkert på Frankfurts planhalva. Kan man undvika såna slarvfel i spelet så vinner man.

Kompanys tid att analysera:
Oavsett de tre senaste matcherna utan vinst så har Vincent Kompany fått oerhört mycket stöd och uppskattning av Bayerns ledning. Både Uli Hoeneß och Karl-Heinz Rummenigge har berömt belgaren och hans filosofi för fotbollen och uppskattar honom som tränare. De gillar hans spelstil, passion och faktumet att han börjar få Bayern att likna sig själva igen.

Nu har Kompany haft två veckor på sig att analysera och förbättra vad som gått snett. I stort är det inte Kompanys spelstil det är fel på, snarare små slarvfel och faktumet att våra chanser inte avslutas. Kane har inte gjort mål på några matcher nu och har varit rätt osynlig på sistone. Gnabry och Coman ute på vänsterkanten måste steppa upp, Olise och hans form får inte tappas. Det måste förbättras på en individuell nivå. Jag tror att Kompany har en plan och har definitivt koll på läget. Vi har de två sista matcherna kvar av det tuffa spelschemat, Stuttgart och Barcelona, och back to winning ways krävs.



Truppen:
Innan och under landslagsuppehållet har det gått runt mycket skador. Kane var ett frågetecken för England men är frisk nu. Upamecano och Musiala reste inte till sina landslag och fokuserade på rehab. Båda är friska, Upamecano lär starta ikväll men man vill inte ta några risker med Musiala ikväll och sparar honom till matchen mot Barcelona istället. Ito, Stanisic och Boey gör alla bra framsteg för en comeback men det lär ta några veckor till för alla tre att kunna spela igen.

Vad jag själv hade velat se ikväll skulle vara att spela Palhinha. 50 miljoner euro har vi sittandes på bänken alldeles för ofta och Kimmich briljerade som högerback under landslagsuppehållet återigen. En duo med Palhinha och Pavlovic på mittfältet hade varit fint att se medan Kimmich kan roa sig som högerback/defensiv mittfältare i uppspelsfasen. Kommer det att hända? Knappast, men man kan hoppas, för jag tror att Palhinha kan göra skillnad för våra kontrings-problem.

Förväntad startelva Bayern München (4-2-3-1):
                         Neuer
Guerreiro - Upamecano - Kim - Davies
              Kimmich - Pavlovic
            Sané - Olise - Coman
                        Kane

VfB Stuttgart:
Gästande Stuttgart kommer från tre matcher utan vinst också. 2-2 mot Wolfsburg, 1-1 i Champions League mot Sparta Prag och 1-1 senast mot Hoffenheim. Innan dess spöade de Dortmund med 5-1 på hemmaplan.

Oavsett att de tappade sin stjärnanfallare Serhou Guirassy så fortsätter de att tuffa på. Deniz Undav har varit briljant för både klubb och landslag. Demirovic som togs in från Augsburg till sommaren har gjort det bra ifrån sig hittills. Bosniern är en lång och stor anfallare med mycket fysik, så Upamecano där bak kommer att ha mycket att göra. Stuttgart har flera stjärnor som briljerar, bland annat Bayern-fostrade Angelo Stiller som fick sin landslagsdebut från start i veckan. Maximilian Mittelstädt på vänsterkanten är fortsatt farlig och är en startspelare i Tyskland numera. Unge Enzo Millot har tryckt dit ett antal poäng hittills denna säsong. Men en spelare som Bayern ska se upp för är Jamie Leweling. 23-åringen blev kallad till det tyska landslaget efter att Musiala tvingades att lämna landslaget på grund av skada. Leweling blev MOTM mot Holland där han tryckte in två mål, varav ett offside, i deras 1-0 vinst. En snabb, teknisk och kraftfull spelare kommer Stuttgart att presentera på vänsterkanten.



Förväntad startelva Stuttgart (4-2-3-1):
                          Nübel
Vagnoman - Rouault - Chabot - Mittelstädt
                  Karazor - Stiller
          Millot - Undav - Leweling
                      Demirovic

Matchstart 18:30. Allianz Arena, München. Se matchen på Viasat Sport Fotboll och Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-10-19 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München