Allianz Arena, 2022-03-19 18:30

Bayern München - Union Berlin

INFÖR: Bayern München - Union Berlin

INFÖR: Bayern München - Union Berlin

Toppstriden i Bundesliga blir allt mer tajtare då Borussia Dortmund börjar knappa in på serieledarna Bayern München. Idag är Bayern i stort behov av en vinst då man tappat poäng i de två senaste ligamatcherna. Uppgiften känns absolut inte omöjlig då det är Union Berlin som kommer på besök på Allianz Arena.


Bayern München:
Från de två senaste ligamatcherna har Bayern endast tagit 2 poäng vilket inte alls hör till vanligheten. Det var dock inte två bottenlag som Bayern mötte direkt utan först var det tabelltrean Bayer Leverkusen och förra helgen var det formstarka Hoffenheim som stod för motståndet. Två lag som självaste Bayern München absolut ska kunna plocka 6 poäng ifrån, men för tillfället är man inne i en formsvacka vilket märks tydligt om man jämför Bayern nu mot hur de spelade i höstas.
 
Tröga kontraktsförhandlingar:
Robert Lewandowskis kontrakt löper ut sommaren 2023 och än så länge har klubben inte börjat förhandla om ett nytt kontrakt. Både Lewandowski själv och spelarens agent Pini Zahavi sägs vara väldigt upprörda över detta och Zahavi har gått ut med att han kommer börja leta nya alternativ för sin klient om Bayern inte börjar förhandla inom den närmsta tiden. Detta är helt ofattbart då det är en så otroligt viktig spelare som ledningen har gått ut med att man vill förlänga med. Nu känns det som att man håller på att slarva bort sin anfallsstjärna vilket jag tror hade ställt till det rejält innan man har hittat en ersättare. Utöver Lewandowski så har Serge Gnabry, Manuel Neuer och Thomas Müller utgående kontrakt 2023 och även där går det väldigt trögt med förhandlingarna. 
 
Truppen:

Nu börjar vi gå in i slutdelen av säsongen och då börjar även skadorna dyka upp. Som vi vet sedan tidigare så har Alphonso Davies och Leon Goretzka varit skadade/sjuka under en längre period, men under veckan har båda börjat träna igen och Goretzka har till och med börjat delta i lagträningen. Davies som har haft problem med hjärtat efter sin covid behöver ta det lugnare med sin comeback just för att det handlar om hjärtat. En comeback för kanadensaren sägs kunna vara om 2-3 veckor och hoppet lever om att han är tillgänglig inför kvartsfinalerna i Champions League. Om inte Goretzka får komma in några minuter idag så kommer han definitivt vara redo för spel efter landslagsuppehållet. 
Samtidigt som spelare börjar komma tillbaka så är det självklart några som faller bort också. Niklas Süle har under veckan fått problem med baksida lår och kommer vara borta 3-4 veckor vilket innebär att han förmodligen missar första kvartsfinalen. Även Robert Lewandowski har fått problem med sitt knä men det verkar dock inte vara lika illa. Polacken kommer vara redo inför dagens match men jag hoppas att Nagelsmann verkligen tar det försiktigt med honom. 
Benjamin Pavard testades positivt för corona under torsdagen och är inte tillgänglig för spel idag. Choupo-Moting har varit förkyld och det återstår att se om han kan komma till spel. 
 
Förväntad startelva:
(4-2-3-1)
                       Neuer
 Nianzou - Upamecano - Hernández
Gnabry - Kimmich - Musiala - Coman
                 Müller - Sané
                 Lewandowski

 
Union Berlin:

Union Berlin har haft några tunga veckor nu på det senaste då man endast lyckats plocka 4 poäng på sina 6 senaste matcher. Förra helgen hade man Stuttgart på hemmaplan och var endast några enstaka minuter ifrån att vinna, men i den 90:e minuten kvitterade Stuttgarts Sasa Kalajdzic och man fick nöja sig med 1 poäng. Union Berlin ligger på en 8:e plats inför denna omgången vilket ses som klart godkänt. Lagets bästa målskytt är nigerianen Taiwo Awoniyi med sina 11 mål. Senaste gången man ställdes mot Bayern München var i höstas och då slutade det med en 2-5 vinst för Bayern. 
 
Förväntad startelva: (3-5-2)
                                    Luthe
                 Jaeckel - Knoche - Baumgartl
Trimmel - Haraguchi - Khedira - Mohwald - Oczipka
                           Awoniyi - Becker

 
 
Mina tankar inför matchen:
Efter 2 omgångar i Bundesliga utan en vinst så är det nästintill ett måste att Bayern vinner idag. Som sagt så börjar Dortmund knappa in på Bayern och nu skiljer det endast 4 poäng mellan lagen inför denna omgången. Nu är alltså varje match otroligt viktig och några fler oväntade förluster eller oavgjorda matcher har man inte råd med längre. Det ska bli intressant att se hur Bayern klarar sig utan Pavard och Süle i backlinjen. Enligt uppgifter så ska Nagelsmann redan valt sin backlinje och valet landade i Nianzou, Upamecano och Hernández vilket jag tycker ska bli väldigt roligt att se. 
 
Avspark: 18:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 27

Josef Andersson@JosefAndersson92022-03-19 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München