Allianz Arena, 2023-02-11 15:30

Bayern München - Bochum

INFÖR: Bayern München - VfL Bochum

INFÖR: Bayern München - VfL Bochum

Efter en knackig start på det nya året har Bayern München vaknat till liv igen och har nu två raka vinster i bagaget. Idag kommer VfL Bochum på besök och mycket talar för en ny seger för de regerande mästarna.

Bayern München:
Efter tre raka 1-1-matcher som start på det nya året har Bayern München verkligen skärpt till sig och visat framfötterna igen. Det började med att man vann mot FSV Mainz med 0-4 i cupen för att sedan plocka 3 poäng i Bundesliga efter vinst mot VfL Wolfsburg med 2-4. Spelet verkar ha börjat komma igång igen precis som målmaskineriet har gjort. 8 mål på två matcher gör att man känner igen Bayern München igen. En stor anledning till Bayerns senaste form är nyförvärvet Joao Cancelo som har tillfört väldigt mycket under dessa två matcherna. Det syntes redan från början att portugisen var en spelare som Bayern saknat på högerbackspositionen sedan i princip Philipp Lahm la skorna på hyllan. Det är en spelare som har visat upp fina defensiva kvaliteter, men det är främst hans offensiva kvaliteter som han har glänst med. Två assister har det blivit under hans två första matcher, och om han fortsätter på samma sätt lär vi få se ett antal till under säsongens gång. 

Truppen:
I dagens match kommer Bayern behöva klara sig utan lagets viktigaste spelare, Joshua Kimmich. Tysken drog på sig två gula kort förra helgen och är därmed avstängd i dagens match. Julian Nagelsmann kommer behöva trixa och dona lite på grund av detta eftersom Ryan Gravenberch inte heller är tillgänglig för spel på grund av skada. Antingen blir det Leon Goretzka som kommer behöva ta hand om innermittfältet för sig själv, eller så tror jag att Jamal Musiala flyttas ner i banan och placeras bredvid Goretzka. Ett ytterligare scenario hade kunnat vara att Daley Blind får starta sin första match i Bayerntröjan. 

Utöver Kimmich och Gravenberch så är dessutom Lucas Hernández, Manuel Neuer, Sadio Mané och Noussair Mazraoui utanför truppen. Mané sprang under gårdagen förbi en kamera på träningsanläggningen och berättade då att han inom två veckor kommer vara tillbaka i lagträning. Mazraoui bör också vara tillbaka inom de närmsta veckorna. Neuer och Hernández vet vi om sedan tidigare att de är borta resten av säsongen.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                       Sommer
Cancelo - de Ligt - Upamecano - Davies
               Goretzka - Musiala
            Sané - Müller - Coman
                  Choupo-Moting


VfL Bochum:
Bochum är ett av lagen som i år kämpar för att hålla sig över strecket till nedflyttning längst ner i tabellen. Inför dagens match ligger man på en 15:e plats vilket innebär att man ligger ett steg över nedflyttningskvalet. Det första mötet mellan Bayern och Bochum som spelades i höstas slutade med en 0-7-vinst till Bayern. Lagets centrala anfallare Philipp Hofmann är den som gjort flest mål med sina 7 fullträffar. Både Christopher Antwi-Adjej och Philipp Forster har 6 assister var hittills och är därmed lagets starkaste på den fronten. Alla tre är förväntade att starta i dagens match. 

VfL Bochums förväntade startelva: (4-2-3-1)
                   Riemann
Janko - Ordets - Masovic - Soares
               Losilla - Stoger
     Antwi-Adjej - Forster - Asano
                    Hofmann


Avspark: 15:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 20


TV: Bayern besegrade Wolfsburg
 

 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-02-11 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München