Allianz Arena, 2022-11-08 20:30

Bayern München - Werder Bremen

INFÖR: Bayern München - Werder Bremen

INFÖR: Bayern München - Werder Bremen

I lördags var man i huvudstaden och besegrade Hertha Berlin. Idag är Bayern München hemma igen för att ta emot ett Werder Bremen som saknar sin viktigaste nyckelspelare Niclas Füllkrug.

Bayern München:
Två matcher kvar innan VM, och Bayern München har äntligen lyckats klättra upp i serieledning igen. Detta efter att man vann bortamatchen mot Hertha Berlin i helgen och efter att Bayer Leverkusen körde över de tidigare serieledarna Union Berlin med 5-0. Eric Maxim Choupo-Moting var fortsatt stekhet vilket resulterade i två nya mål för honom. Jamal Musiala var den som öppnade målskyttet i matchen efter att han blev serverad av Sadio Mané. Två positiva nyheter var att både Lucas Hernández och Leroy Sané fick komma in i den andra halvleken efter att båda varit skadade. Två väldigt viktiga spelare för Bayern med tanke på hur de presterat under denna säsongen hittills. Dessutom är det viktigt för dem själva med tanke på att VM inte ens är två veckor ifrån oss. 

Champions League-lottningen:
Under gårdagen blev det klart vilka Bayern München kommer ställas mot i åttondelsfinalen i Champions League. Det blev det svåraste tänkbara motståndet då man blev lottade mot PSG. Utöver PSG kunde Bayern har lottats mot Liverpool, Milan och Club Bügge. I dagens läge får ändå PSG ses som det tuffaste motståndet av de fyra. På förhand är det såklart ett otroligt smickrande möte, men samtidigt är man som Bayernsupporter smått orolig över vad Messi, Mbappé och Neymar kan hitta på när de är på spelhumör. Det ska dock sägas att det är lite över tre månader tills det första mötet. Innan dess ska ett helt VM spelas, och man vet inte alls hur skadedrabbade lagen kommer vara eller i vilken form de kommer befinna sig i. 

Truppen:
Som sagt så är både Hernández och Sané tillbaka och det verkar dessutom som att båda har goda möjligheter att ta en plats i startelvan redan idag. Med tanke på att Alphonso Davies klev ut skadad i lördags, och att Josip Stanisic är sjuk, så kommer Hernández med största sannolikhet ta hans plats som vänsterback. De som inte kommer vara med i truppen imorgon är Matthijs de Ligt, Thomas Müller, Alphonso Davies, Josip Stanisic och Bouna Sarr. Gällande Müller så berättade Julian Nagelsmann igår under presskonferensen att han inte kommer vara med till helgen heller för att han ska hinna bli 100% skadefri till VM-premiären. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                               Neuer
Mazraoui - Pavard - Upamecano - Hernández
                     Kimmich - Sabitzer
                  Sané - Musiala - Mané
                        Choupo-Moting


Werder Bremen:
Efter att den klassiska tyska klubben Werder Bremen var nere i 2.Bundesliga så är man redan efter ett år tillbaka i Bundesliga. Förra säsongen slutade man på en andraplats i den tyska andraligan, vilket skickade upp dem till den största scenen i Tyskland igen. I år går man väldigt starkt för att vara ett nyuppflyttat lag. Inför kvällens match ligger Bremen på en 7:e plats i ligan och kommer från två raka vinster. När man pratar om Werder Bremen i år så kan man självklart inte låta bli att prata om Niclas Füllkrug. Füllkrug är en 189 cm lång anfallare som fram tills den förra omgången toppade skytteligan innan Leipzigs Nkunku satte två strutar och petade ner honom till en andraplats. Hittills har det blivit 10 mål för honom vilket gör honom till en av ligans formstarkaste i år. Det snackas till och med om att Hansi Flick möjligtvis kommer kalla honom till den tyska VM-truppen som tas ut nu på torsdag. Återstår att se hur det blir med det. Hur som helst så har Bayern den enorma turen att Füllkrug missar dagens match. Tysken kommer inte finnas med i Bremens trupp då han har besvär med ryggen. Detta talar inte alls gott för dagens bortalag då Füllkrug kanske var Bremens enda hopp mot detta Bayern München.

Förväntad startelva: (3-5-2)
                        Pavlenka
             Pieper - Veljkovic - Stark
Weiser - Schmid - Gruev - Gross - Friedl
                   Burke - Ducksch


Avspark: 20:30
Plats: Allianz Arena
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga, omgång 14

Josef Andersson@JosefAndersson92022-11-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München