Inför Bochum-Hertha BSC
Kevin-Prince tillbaka i startelvan. Hoppas Herthaprodukten kan sätta sin signatur på matchen till Hertha´s fördel.

Inför Bochum-Hertha BSC

Söndagkväll måste Hertha vända den negativa trend laget befinner sig när Bochum gästas. Inledningen på denna säsongen har varit allt annat än muntert för oss som vill vårt Hertha så väl. Tre raka förluster och ett spel som inte är Bundesligamässigt. För inget annat lag kom landslagsuppehållet så lägligt.

Sedan vi sågs sist så är nu transferfönstret avslutat för Hertha´s del. Ett tansferfönster som lämnar fler frågetecken än svar. Avsaknaden av en strategi kring värvningarna. Känslan är att Fredi Bobic blundar och hoppas på det bästa. Den misslyckade värvningen av Samu Castillejo på transferfönstrets sista timmar summerar ganska bra det hela. För att vara Hertha så var det osedvanligt mycket omsättning av spelare. Åtta spelare in och ännu fler ut.

Pal Dardai gjorde därefter ett utspel om att Hertha söker den store tränaren som kan leda klubben till framgångar och jag är bara den lille Pal Dardai. Detta uttalande fick mången Herthan att undra hur det är fatt med Pal Dardai.

Inför matchen imorgon tycks Pal Dardai mera optimistisk och menar att laget har justerat sitt presspel. Förmodlingen kommer Pal ställa upp en fembackslinje för att stabilisera det undermåliga försvarsspelet. Hela 10 mål i baken efter tre matcher. Något måste Pal göra för att åstadkomma en förändring.

Hemmalaget gjorde comeback i Bundesliga efter degradderingen 2010. En OK start med knappa förluster mot Wolfsburg och Köln samt seger hemma mot Mainz. Grundat 1843 så är Bochum den äldsta Bundesligaklubben denna säsongen.

Sensommaren 2009 befann sig undertecknad i Bochum för att titta på Hertha. EN match Hertha förlorade med 1-o efter en uddlös insats. Jag minns att jag tänkte att ser det ut så här mot ett bottenlag, hur kommer det då se ut mot topplagen? Mycket riktigt så åkte Hertha ur den säsongen.

Likheterna den säsongen och denna säsongen är slående. Inbördes möte tidigt på säsongen och skulle Hertha förlora ånyo efter en ny taffat insats så är jag rädd att detta kan sluta illa när vi summerar säsongen. Då är krisen påtaglig och självförtroendet kört i botten. Detta är något av en måste match för Hertha. Pal Dardai kan inte komma hem tomhänt en gång till.

Match söndag 17.30

Hertha BSC: Schwolow,-Stark, Torunarigha, Boyata, Zeefuik, Mittelstädt,-Boateng, Ascacibar, Serdar, Richter,-Belfodil

Alexander Carlsson2021-09-11 18:14:50
Author

Fler artiklar om Hertha BSC