Borussia-Park, 2021-10-27 20:45

Mönchengladbach - Bayern München

Inför: Borussia Mönchengladbach-Bayern München

Årets cupspel inleddes för Bayern München med att i augusti köra över Bremer SV med hela 12-0. Ikväll går cupen vidare och för Bayerns del innebär det ett besök på Borussia Park, en arena som brukar vålla vissa problem.

För tillfället tycks allting gå vägen för de regerande ligamästarna Bayern München som vinner i stort sätt alla matcher man spelar. Frågan är om den streaken kan hålla i sig nu när det är dags för tyska cupens andra omgång och säsongens andra bortamöte mot ett lag som brukar vara en svårknäckt nöt för ”Die Roten”. Kvällens motståndare är nämligen Borussia Mönchengladbach. 

Borussia Mönchegladbachs säsong har hittills varit en berg - och dalbana då laget varvat fina insatser som 3-1 mot Wolfsburg med några rejäla bottennapp som 0-1 mot Augsburg. Efter nio spelade omgångar ligget Mönchengladbach på tolfteplats, en ordentlig missräkning för Die Fohlen som de senaste säsonggerna har prenumererat på topp tio placeringar och även ett antal fjärdeplatser. Läget har inte heller varit lättare av att Marcus Thuram sedan augusti varit långtidsskadad och anfallaren Lars Stindl har inte riktigt lyckats komma upp i samma nivå som han hade under förra säsongen. Nu är det dags att kämpa om DFB pokalen som nu är framme i cupens andra omgång och för Mönchengladbach är det dags att bekänna färg när man nu ställs mot serieledarna Bayern München. 

Motståndarna Bayern har som vanligt börjat säsongen starkt och efter nio omgångar leder man också Bundesliga med sju segrar av nio möjliga. Robert Lewandowski har hittills haft en helt magisk säsong och leder skytteligan med tio mål. En till spelare som måste nämnas i sammanhanget är Leroy Sané, mittfältaren som efter flera år av skadeproblem nu har hittat sin segermelodi och har på ett grant sätt varit inblandad i det mesta av Bayerns offensiv. Spelet har det däremot varit lite si och så med och det har funnits långa stunder där Bayern blivit allt för stillastående och försvaret har stundtals kännts något ostabilt de få gånger backlinjen satts på prov. Trots det har Bayern också en fantastisk förmåga att vinna även när de gör sämre insatser och med tanke på målskillnaden 33-5 krävs det verkligen en ordentlig dissekering av laget för att hitta dessa små brister.

Kvällens match är andra omgången i DFB cupen och på papperet måste Bayern ses som favorit, särskilt med tanke på hur säsongen har sett ut. Dock brukar Borussia Park och Bayern inte vara en bra kombination då Bayern har tre raka matcher utan förlust på arenan och när lagen möttes i Bundesligapremiären så var Mönchengladbach närmast segern. Bayern har med andra ord en trend att bryta och det är ett måste om man vill ta tillbaka den guldfärgade pokalen som just nu är i Dortmunds ägo.
 

Adam Fischer2021-10-27 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München