Olympiastadion, 2024-10-18 18:30

Hertha BSC - Braunschweig

Inför: BSC - Braunschweig

Inför: BSC - Braunschweig

Hertha tar upp ligaspelet igen med att ta emot Eintracht Braunschweig, ett lag som man bör slå relativt enkelt. Laget skulle ge supportrarna en fin inledningen på helgen med tre poäng under fredagskvällen.

Äntligen är landslagsuppehållet över och det är dags för Hertha BSC att spela match igen. På fredagskvällen kommer bottenlaget, men ack så klassiska Eintracht Braunschweig på besök. De är mest kända för att de var det första laget i Tyskland med tröjsponsor och det var inte vilken sponsor som helst de ha utan Jägermeister.

Förra säsongen tog Hertha en enkel 3-0 hemma mot Eintracht Braunschweig och faktum är att gästerna bara segrat på Olympiastadion fem gånger genom historien och de vann de tre första gångerna de besökte Berlin. Senaste segern de tog var säsongen 1988/89 och med tanke på att de är rätt dåliga så har jag svårt att se dem bryta den negativa sviten. De är ett lag som kommer harva i botten hela säsongen och då är det inte läge att tappa poäng, särskilt inte på hemmagräs. Förra säsongen kom det 42 528 åskådare och det är en siffra Hertha räknar med att slå imorgon då de uppskattar att ca 45 000 kommer beskåda matchen.

Hertha har skadebekymmer och måste klara sig utan följande spelare:

Jay Brooks, Diego Demme, Jeremy Dudziak, Linus Gechter, Fabian Reese, Marten Winkler och Deyo Zeefuik.

Problemet med detta är att det inte direkt är b-lagsspelare som saknas. Trots det är jag alltjämt övertygad om tre poäng imorgon, inte för att Hertha nödvändigtvis är bäst i serien utan mer för att Braunschweig är riktigt svaga.

Cristian Fiél sade på dagens presskonferens att kvällsmatcher är speciella för honom, han älskade dem som spelare och älskar dem som tränare. De har även fokuserat på hur de ska ändra sitt spel på hemmaplan då det endast blivit tre poäng på fyra hemmamatcher och de kom mot Jahn Regensburg efter en hel del tur med två mål där deras målvakt gjorde självmål i 90:e minuten vilket betydde att vi tog ledningen. I det stora hela så har jag redan givit upp allt hopp och all tro på en eventuell uppflyttning och psykiskt är det skönt att den bördan lämnat mina tankar så här tidigt på säsongen.

Under uppehållet spelade Hertha en träningsmatch mot Regionalligalaget Hertha Zehlendorf och vann med 4-0 efter mål av Aksakal, Prevljak, Scherhant och Sessa. Denna match spelades enbart för att få en match i benen inför Braunschweig och ingen vi bör eller ska sätta något större värde på. Jag förväntar mig att Hertha kommer föra spelet och de har sett mer bekväma ut med bollen för var match, men det som krävs är att de även löper och försöker riva upp försvaret, görs detta är jag övertygad om att vi tar en bekväm seger, vad sägs om 3-0 under strålkastarnas sken?

  Gissad startelva:

                            Ernst

      Kenny, Leistner, M Dárdai, Karbownik

      Klemens, Cuisance, Sessa

      Scherhant, Schuler, Thorsteinsson

Avspark: 18:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-10-17 15:00:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC