Olympiastadion, 2023-09-30 20:30

Hertha BSC - St. Pauli

Inför: BSC - St. Pauli. Tredje raka segern väntar?
Olympiastadion i kvällsskrud.

Inför: BSC - St. Pauli. Tredje raka segern väntar?

Med två raka segrar i ryggen och med 15 mål gjorda på de fyra senaste matcherna tar Hertha ikväll emot serietvåan St. Pauli i vad som är den första strålkastarmatchen för säsongen hemma på Olympiastadion.

Jag tror att i princip varenda svensk fotbollssupporter uppskattar när säsongen börjar lida mot sitt slut och det vankas match en vardag med regn i luften, det är lite småkyligt och ljuset från strålkastarna lyser upp den annars becksvarta himlen. Det är sista september i Berlin och i veckan har temperaturen legat på mellan 24-27 grader och även om det är så nära Sverige räknas september som den sista sommarmånaden. Det blir lite konstigt för mig att jag ikväll kommer att stå iklädd shorts och t-shirt på läktaren med vetskapen av att det är oktober imorgon när hösten börjat forma sitt grepp om Sverige och er säsong är i ett slutskede när vår knappt börjat. Det får mig att bli lite nostalgisk, men samtidigt är livet i Berlin en ny fas i mitt liv och det är bara att omfamna det.

De tio senaste säsongerna har lagen bara stött på varandra tre gånger, ett dubbelmöte i Zweite och en match i DFB-Pokal, av de tre matcherna har Hertha vunnit samtliga. Men det är nya tider nu och St. Pauli har inledningsvis uppvisat en imponerande defensiv med endast fyra insläppta på sju matcher. För jämförelse så har Hertha släppt in 13 mål på sju matcher vilket är snudd på två per match. Det är långt ifrån lysande, men segrarna har börjat ticka in så det finns ändå en optimism inför kvällens match. Matchen är av sån dignitet att förbundet utsett Deniz Aytekin, Tysklands bästa domare som rättskipare.
Ungefär 13 000 bortafans väntas och ca 60 000 biljetter har sålts så det kommer att bli otroligt bra stämning på läktaren och sångerna kommer studsa via betongen upp i strålkastarljuset innan orden far upp i den mörka, varma kvällshimlen.

Truppmässigt är läget oförändrat för Herthas del och kapten Leistner sade på veckans presskonferens att det är mer teamspirit i truppen jämfört med hur det var när säsongen drog igång. Laget har sett mer harmoniskt och beslutsamt ut på plan vilket tog sin början för en dryg månad sedan när första segern togs. Jag skulle tro att vi får se samma startelva som senast även om jag personligen tycker att Kempf borde förpassas till bänken och att vi istället stoppar in Pascal Klemens i mittförsvaret.
Offensivt har vi skickliga spelare där Reese, Tabakovic och Winkler har varit riktigt bra och är de som ska luckra upp Pauliförsvaret. St. Pauli kommer att ligga lågt idag och göra allt för att inte ge oss några som helt ytor och när de väl erövrar bollen så kommer de att satsa på långskott vilket har varit en framgångsrik strategi för dem i tidigare matcher, särskilt mot Kiel för två veckor sedan när fyra av fem mål gjorde från mellan 20-30 meter. Fast Pauli imponerat och de kommer ha massivt bortastöd ikväll så har vi samtidigt varit väldigt starka på Oly och vi kommer att vara väldigt svårslagna här under säsongen och jag tror faktiskt inte att St. Pauli kommer orka stå emot oss i 90 minuter.

Årskortet ligger i plånboken, matchtröjan åker på och nu börjar uppladdningen för tre nya poäng. Auf geht’s Hertha!

Ha Ho He

Avspark: 20:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-09-30 11:12:00
Author

Fler artiklar om Hertha BSC