2021-11-23 18:45

Dynamo Kiev - Bayern München

INFÖR: Dynamo Kiev - Bayern München
Leroy Sané är i stekhet form och ligger just nu på 4 mål och 4 assist i Champions League, kan han leda Bayern till ännu en vinst?

INFÖR: Dynamo Kiev - Bayern München

Det är dags för Bayern München att kliva in i den näst sista gruppspelsmatchen i årets upplaga av Champions League. Bayern med sina 12 poäng är redan klara för slutspelet, vilket kanske är tur med tanke på karantänkaoset som pågår i den tyska storklubben just nu.


Bayern München

Svag insats mot Augsburg
Bayern München kommer från en häpnadsväckande förlust mot bottenlaget Augsburg i fredags. Trots ett bollinnehav på 80% och 18 avlossade skott så stod Augsburg emot och Bayern lyckades inte göra mer än ett mål. Samtidigt var Augsburg extremt effektiva och lyckades göra 2 mål på de få anfall de hade i matchen. Utan Kimmich på mitten så saknades det kreativitet samtidigt som Sabitzer sett oerhört blek ut än så länge i Bayerntröjan. Pavard är en annan spelare som också fortsätter prestera på en låg nivå. Många har menat att det handlar om att när Pavard väl får chansen så spelas han på fel sätt, alltså som en höger-wingback istället för en mer defensiv högerbacksroll eller mittbacksroll. Mot Augsburg fick han äntligen sjunka in som mittbacken till höger i en trebackslinje, men även där underpresterade fransmannen.
Ett problem som Bayern har vilket även är en av anledningarna till att förluster som denna uppstår är att Bayern har otroligt svårt för att göra mål mot lag som backar hem och står med 7-8 spelare i eget straffområde. När Bayern möter så låga och kompakta försvar så går Bayern ofta upp med sin backlinje ännu längre än vad de brukar, vilket även gör att de blir sårbara på snabba kontringar. Detta är något som behöver förbättras i mitt tycke. 

Karantänkaos
Det är 5 spelare i Bayern som valt att inte vaccinera sig än så länge. De spelarna är Kimmich, Gnabry, Musiala, Choupo-Moting och Cuisance. Just nu har Bayern 7 spelare som sitter i karantän. Det är alltså de 5 som jag nämnde plus Süle och Stanisic som båda två har testats positivt för Covid-19. De andra 5 har varit i kontakt med en person som testats positivt och det gör att de måste sättas i karantän i minst en vecka. Så kommer det även vara varje gång de träffar en som har Covid-19, och det kan ställa till det väldigt mycket med tanke på att fallen ökar i Tyskland. 
Upamecano är avstängd vilket betyder att även han missar matchen ikväll. Coman och Sabitzer är båda småskadade och är just nu frågetecken ifall de kommer till spel. Vi har redan fått några saker bekräftade om startelvan. Nianzou kommer få starta i Upamecanos frånvaro. Tolisso kommer få starta eftersom Sabitzer inte är ett alternativ för startelvan just nu. Coman kommer förmodligen inte vara en del av startelvan, han kommer kanske vara redo att hoppa in ifall det behövs men en plats i startelvan är väldigt osannolikt. 

Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                        Neuer
     Pavard - Nianzou - Hernández
Richards - Tolisso - Goretzka - Davies
                 Müller - Sané
                 Lewandowski


Dynamo Kiev
Efter 4 omgångar i Champions League så ligger Dynamo Kiev sist i gruppen med endast 1 poäng. De har fortfarande inte lyckats göra mål i någon av de fyra matcherna men det ska dock sägas att de lyckats hålla nere siffrorna i 3 utav 4 matcher. Två stycken 1-0 förluster mot Barcelona och en 0-0 match mot Benfica. Det som gör att det ser sämre ut i statistiken är 5-0 förlusten mot just Bayern. Hemma i Ukraina går det dock betydligt bättre eftersom de leder i ligan efter 15 omgångar. Lagets bästa målskytt heter Viktor Tsygankov som ligger 2:a i skytteligan med sina 9 mål. 

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                       Bushchan
Kedziora - Zabarnyi - Syroto - Mykolenko
            Sydorchuk - Shaparenko
      Tsygankov - Buyalskyi - De Pena
                          Kulach


Mina tankar om matchen
Det kommer bli en speciell match för Bayerns del i och med att Bayern saknar så många spelare i truppen. Det ska dock bli kul att se hur Nagelsmann formerar laget och om det blir några skrällar i startelvan. På ytterpositionerna så finns det ju några olika alternativ man kan välja mellan. Sané är given, men på den andra platsen kan Nagelsmann använda sig av Davies som jag även tror att han kommer göra. Vi hade dock kunnat se den 19-åriga talangen Malik Tillman få chansen. Det känns dock ganska osannolikt men vi vet sedan tidigare att Nagelsmann oftast inte är rädd för att använda sig av yngre spelare och eftersom Bayern redan är klara för slutspel så hade det kanske varit ett bra tillfälle att testa. Hur han formerar laget i matchen är ännu mer oklart. Jag tror det blir den vanliga formationen med trebackslinje där antingen Davies, Richards eller Sané får ta hand om högerkanten. 
Jag hoppas på ett rejält upplyft från förra matchen och att vi får se ett Bayern som vill bevisa att det där bara var en dålig dag. Jag tror även att det kommer bli på det viset, Bayern går helt enkelt ut och visar vem som bestämmer!

Avspark: 18:45
Plats: Kievs Olympiastadion
TV-kanal: Cmore stream
Typ av match: Champions League omgång 5

Josef Andersson@JosefAndersson92021-11-23 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München