Deutsche Bank Park, 2022-02-26 18:30

Frankfurt - Bayern München

INFÖR: Eintracht Frankfurt - Bayern München

INFÖR: Eintracht Frankfurt - Bayern München

Idag beger sig Bayern München mot Hessen för att möta Eintracht Frankfurt på bortaplan. Trots förra helgens 4-1 vinst över Greuther Fürth så är det fortfarande mycket som är oklart hos Bayern för tillfället. Resultaten från de senaste matcherna är nämligen något vi inte är vana att se Bayern med.


Bayern München:
Förra helgen hade man ligajumbon Greuther Fürth på besök vilket på förhand ses som en slagpåse för Bayern. Efter första halvleken så undrade man dock vad som stod på när Greuther Fürth gick ut i paus med en 0-1 ledning. Bayern hade inte skapat några större chanser utan det var gästerna som var hetast under den första halvleken. Precis innan halvtidsvilan så sköt svensken Branimir Hrgota en frispark som styrdes på Marcel Sabitzer och in bakom Ulreich i målet. I den andra halvleken så visade Bayern dock att man egentligen är det starkare laget och gjorde 4 mål framåt. Matchen slutade alltså 4-1 tillslut men det var fortfarande en hel del frågetecken som man tog med sig från den matchen. 
 
Truppen:
Från förra helgens match så har två spelare fallit bort samtidigt som en spelare har kommit tillbaka. Thomas Müller testades positivt för covid under veckan och kommer sitta i karantän tills tisdag nästa vecka. Jamal Musiala är dock tillbaka från hans covid och ser även ut att ta plats i startelvan bredvid Joshua Kimmich på mittfältet. Eftersom Corentin Tolisso skadade sig under förra matchen och Marcel Sabitzer inte alls har övertygat under hans speltid så ser det ut som att Musiala kommer få chansen. En annan lösning är att Sabitzer startar på mittfältet och att Musiala flyttas fram i banan, vilket i sin tur leder till Nagelsmanns superoffensiva taktik med trebackslinje och offensiva wingbacks. Jag tror dock på en fyrbackslinje idag och att Leroy Sané kommer fylla Thomas Müllers plats. 

Som vi vet sedan tidigare så är Manuel Neuer, Alphonso Davies och Leon Goretzka fortfarande skadade. Alla tre gör dock stora framsteg i deras respektive rehabiliteringar och enligt uppgifter så kommer det inte dröja länge innan de är tillbaka på planen. 
 
Förväntad startelva:
4-2-3-1
                        Ulreich
Pavard - Süle - Upamecano - Hernández
                 Musiala - Kimmich
             Gnabry - Sané - Coman
                    Lewandowski

 
Eintracht Frankfurt:
Frankfurt har fått en tuff start på 2022. Sedan det nya året började så har man endast vunnit en match och förlorat 4. Frankfurt har även gått ut mållösa från de två senaste matcherna. För tillfället ligger man på en 10:e plats i ligan vilket inte var vad huvudtränaren Oliver Glasner hade förväntat sig innan säsongen startade. Lagets bästa målskytt är colombianen Rafael Borré med sina 6 mål. Trots den tuffa säsongen så är Frankfurt ett av de lag som lyckats besegra Bayern under denna säsongen. I höstas besegrade man Bayern på Allianz Arena med 1-2. Förra säsongen lyckades Frankfurt också besegra Bayern med samma siffror. Bayern verkar alltså vara ett motstånd som passar Frankfurt bra. 
 
Förväntad startelva:
3-4-2-1
                  Trapp
 Tuta - Hinteregger - N’Dicka
Chandler - Rode - Sow - Lenz
        Lindstrom - Kostic
                  Borré

 
Fem senaste mötena mellan lagen:
Bayern München - Eintracht Frankfurt: 1-2 (Bundesliga 2021)
Eintracht Frankfurt - Bayern München: 2-1 (Bundesliga 2021)
Bayern München - Eintracht Frankfurt: 5-0 (Bundesliga 2020)
Bayern München - Eintracht Frankfurt: 2-1 (DFB-Pokal 2020)
Bayern München - Eintracht Frankfurt: 5-2 (Bundesliga 2020)

 
Mina tankar om matchen:

Detta är två lag som befinner sig i formsvackor för tillfället. Bayern är dock svårplacerade eftersom vi egentligen vet vilken högstanivå dem besitter. Frankfurt har ju haft det tufft under hela säsongen egentligen. Under andra halvleken förra helgen så visade Bayern dock att man kan om man vill. Problemet under de senaste matcherna enligt mig har varit att spelarna har varit för loja och ouppmärksamma. De tappar bollen på för enkla sätt och släpper alldeles för mycket i defensiven. Det är som att många av spelarna tar ut vinsten på förhand när man ställs mot motstånd som är sämre på pappret. Nu har slutspelet i Champions League börjat och Bundesliga ska göras upp under våren. Alltså är det ju inget bra tillfälle att gå in i en formsvacka. 

Inför denna matchen så vill jag gärna tro att Nagelsmann fått iordning spelet och särskilt mentaliteten hos spelarna. De måste förstå att man inte kan slappna av nu oavsett vilket motstånd man möter. Jag tror på en vinst ikväll men det kommer förmodligen sitta långt inne. Utan Thomas Müller känns det ju verkligen inte bättre heller. Det ska bli kul att se hur laget klarar sig utan en sådan viktig kugge, och hur Nagelsmann väljer att ställa upp utan honom tillgänglig. 
 
Avspark:
18:30
Plats: Commerzbank Arena
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 24

Josef Andersson@JosefAndersson92022-02-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München