2019-03-13 21:00

Bayern München - Liverpool

Inför Europapokal Achtelfinale FC Bayern München - FC Liverpool
Rond ett slutade 0 - 0. Ska Bayern trockla sig vidare till en kvartsfinal?

Inför Europapokal Achtelfinale FC Bayern München - FC Liverpool

Det första mötet slutade mållöst mellan lagen, så det är på lika villkor som de båda lagen går in på Stadion am Kurt Landauer Weg för att avgöra vem som ska ta sig vidare till en kvartsfinal i den finaste av klubblagsturneringar.

Det första mötet indikerade onekligen på ett stort spelmässigt övertag för Liverpool, men på hemmaplan är Bayern ett annat lag. Med fansen i ryggen och en uppåtstigande form hoppas Bayern kunna kämpa sig till en kvartsfinal. Formen den är som sagt uppåtgående och man har lyckats vinna alla matcher sedan mötet med just Liverpool. Man inledde med en knagglig 1 - 0 seger mot den tyska gamla damen och sedan har man pulveriserat Mönchengladbach med 5 - 1 borta och Wolfsburg hemma med 6 - 0 och det verkar onekligen som att man har lyckats pricka formen till 100%. Skadeläget är dock fortsatt ganska dystert för Bayern. Coman kan spela, men oklart hur länge. Robben skadade sig i veckan på nytt och är högst osäker till spel och kommer troligtvis inte att spela. Tolisso är fortsatt skadad och även om han börjat med löpträningen kommer han definitivt att vara utanför truppen ikväll. Även Alaba har känningar som gör att han kanske inte kan spela hela 90 minuter. I tillägg till dessa skador är Müller och Kimmich avstängda där den senare får ses som ett enormt avbräck. 

Liverpool å sin sidan har sedan mötet med Bayern haft en sådär form och man har tappat lite i ligan mot huvudkonkurrenten Manchester City. Man fick endast 0 - 0 mot ärkerivalen United och lyckades sedan också bara få 0 - 0 mot stadsrivalen Everton. Det är dock två tuffa matcher och Klopp har en ovana att inte rotera särskilt mycket och det är möjligt att hans spelare börjat känna av det nu under våren med det tuffa spelschema som Premier Leaguelagen har. Skadeläget för Liverpool har lättat lite då både Milner och Lovren ska vara tillbaka i truppen och redo för spel. Alexander - Arnold som fick en smäll i helgens match mot Burnley verkar dock vara spelklar igen. Den enda som således saknas Liverpool är Keita som inte ens åkte med laget till München (jäkligt konstigt, vem tackar nej till att åka till München?). 

Matchbild:

Vi kan nog förvänta oss att Liverpool inleder lite mer passivt. De gjorde det i första mötet och fullständigt exploderade sedan där Bayern fick bara försöka slå ifrån sig. Nu vill man nog göra en liknande grej där man sätter försvaret och lutar sig tillbaka på sina extremt snabba kontringar. För Bayern gäller det att komma upp i tempo idag för senast hängde man helt enkelt inte med. Man måste dessutom våga gå framåt mer med laget. Anfall med två spelare vinnar man inga matcher på. Man måste jobba som ett kollektiv mot Liverpool och alla måste våga och orka ta den där löpningen i slutet om detta ska gå vägen. Ty läget där det är kvartsfinaler utan Real Madrid, Atlético Madrid och PSG och i så fall Liverpool ser ur Bayern ögon väldigt bra ut.

Var: Stadion am Kurt Landauer Weg
När: Ikväll 21:00
Domare: Orsato (Italien)

Troliga elvor:

FC Bayern München: Neuer - Rafinha, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Martinez - Gnabry - James - Ribéry - Lewandowski

FC Liverpool: Allison - Alexander - Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Fabinho - Salah, Firmino, Mané

Omgångens sång: In München in ganz Deutschland in Europaaaa, ja wir sind einfach immer für dich da! Weil wir dich einfach über alles liebeeeeee, wirst du heute für uns Siegen! Shalalalalalalalalalalaaaaa!

Rickard Olsen2019-03-13 13:50:48
Author

Fler artiklar om Bayern München