WWK Arena, 2021-11-19 20:30

Augsburg - Bayern München

Inför: FC Augsburg-Bayern München
Kommer derbyt mot Augsburg ge Nagelsmann huvudvärk?

Inför: FC Augsburg-Bayern München

En anfallare i världsklass, en offensiv lagmaskin och en stor gnutta effektivitet har varit ingredienserna i Bayern Münchens nästintill osvikliga segerrecept. Håller den trenden i sig nu när resan går 8 mil västerut för derby mot ett av tre lag som också kommer från Tysklands till ytan största förbundsland?


Efter en vecka av landslagsuppehåll återgår vardagen återigen till sin sedvanliga serielunk och för titelförsvararna Bayern München innebär det bortamöte mot lokala rivalen FC Augsburg.

Fuggerstädter, som laget också kallas, bildades redan 1907 och trots att man fostrat spelare som Helmut Haller och Karlheinz Riedle tillbringade man sitt första sekel i de lägre divisionerna och det dröjde ända till 2011 innan laget för första gången tog klivet upp i högsta ligan där man sedan dess blivit kvar. Augsburgs största skalp är utan tvekan femteplatsen från säsongen 2014/2015 som också ledde till spel i Europa League. Utöver det har laget oftast hållit till i tabellens undre halva och i år har Augsburg haft en genomgående tung start på säsongen som i nuläget placerar laget på kvalplats. Dessutom får man klara sig utan sin bäste målskytt Florian Niederlechner som till följd av en ankelskada missar kvällens derby mot ligans dominant.

Bayern Münchens säsong har varit närmast otrolig och ingen är väl särskilt förvånad över att se “Die Roten” toppa tabellen. Vi har fått se Bayern spela propagandafotboll och vinna överlägset samtidigt som vi också, som senast mot Freiburg, fick se dem tillbakatryckta och fick satsa på försvar, något som laget gjorde på ett strålande sätt.. Det som har varit fascinerande är att Bayern, även, när de spelar mindre bra, lyckas gneta sig till tre poäng, vilket också är det som kännetecknar ett bra lag. Robert Lewandowski har på ett sedvanligt sätt öst in mål och på kanten har Leroy Sané visat att han på allvar är tillbaka i gott slag. Den senaste segern mot Freiburg visade att Bayern, även när de är under press, kan få tillbaka kommandot och försvaret som tidigare svajat svarade i matchen för en närmast kassaskåpssäker insats.

Avbräcken är få, men återfinns dock i Niklas Süle som fortfarande besväras  av symtom och sitter därmed i karantän och även Josip Stanisic missar kvällens kraftmätning efter att ha testats positivt för covid-19. Till följd av Süles insjuknande var det fyra spelare som sattes i karantän och missade därmed VM kvalet. Dessa spelare är nu tillbaka och med en i övrigt frisk trupp återstår det att se om Bayern håller i den form man haft under i stort sätt hela hösten.

Det är två lag i olika delar av tabellen som drabbar samman på WWK Arena  Som nämnt innan ligger FC Augsburg på kvalplats och behöver poäng för att ta sig upp på säkrare mark medan serieledarna Bayern vill hålla främsta konkurrenten Dortmund på behörigt avstånd. Bayern är i de sex senaste mötena obesegerade mot Augsburg och det mesta talar för att den sviten lär vara intakt även efter denna match.

Adam Fischer2021-11-19 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München