WWK ARENA, 2022-09-04 15:30

Augsburg - Hertha BSC

Inför FC Augsburg - Hertha BSC
Hertha har inlett säsongen med endast en poäng och två gjorda mål på fyra matcher. På söndag hoppas vi att första segern tas.

Inför FC Augsburg - Hertha BSC

På söndag åker Hertha ner till Augsburg för ett möte mot en förhandstippad bottenkonkurrent. Två lag som inlett säsongen skralt poängmässigt, men till skillnad från Hertha så har Augsburg vunnit en match, detta mot Leverkusen borta.

Transferfönstret stängde igår och nu vet vi vilka som kommer ingå i truppen under hösten. Sista veckan av fönstret blev lugn för Herthas del då mittbacken Agustín Rogel anslöt från Estudiantes och de som lämnade var Björkan, Piatek och Wollschläger som i sin tur lånades ut till Feyernoord, Salernitana respektive RW Essen (3. Liga). Salernitana har även en köpoption på Piatek som ligger på 10M€.

Historiskt har lagen mötts 20 gånger i Bundesliga där Hertha har åtta segrar, nio oavgjorda och tre förluster. Nere i Augsburg har Hertha resultatraden 4 3 3. Med historien i ryggen och tabelläget i huvudet så räknas det med att matchinledningen kommer vara ganska återhållsam från båda lagen för att undvika ett tidigt baklängesmål. Det som blir viktigt för Hertha är att de vågar vara offensiva och inte låta Augsburg diktera villkoren allt för mycket då risken är att vi blir för passiva och om ett eventuellt baklängesmål kommer kan lätt desperata tendenser uppstå i en match där en vinst är ett måste för att få lite arbetsro. En extra viktig spelare på söndag blir mittfältsmotorn Serdar som lika övriga spelare hade svårigheter förra veckan mot Dortmund.

Den offensiva kraften finns i Hertha där ytteranfallarna Ejuke och Lukebakio visat prov på finess och individuell kvalitet i inledningen av säsongen och med Kanga som stark ankare i mitten så finns det något där, men effektiviteten i avsluten varit på tok för dålig och det börjar bli dags för trion att göra poäng om lite andrum ska uppstå.

Det är inte en främmande tanke att Schwarz slänger in den mer defensiva Sunjic istället för Boetius som gjorde en svag insats förra veckan samt att det är en viktig bortamatch där en förlust måste undvikas.

Förväntad startelva: Christensen – Plattenhardt, Kempf, Uremovic, Kenny – Serdar, Sunjic, Tousart – Ejuke, Kanga, Lukebakio

Avspark på söndag kl 15:30 på WWK-Arena.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-09-02 11:14:27
Author

Fler artiklar om Hertha BSC