2020-09-18 20:30

Bayern München - Schalke 04

INFÖR FC BAYERN – SCHALKE 04
Robert Lewandowski efter CL-finalen mot Paris SG.

INFÖR FC BAYERN – SCHALKE 04

Bundesliga säsongen 2020/21 ska ikväll sparkas igång och det är regerande trippel-mästarna FC Bayern München mot fjolårets tolfte placerade Fussball-Club Gelsenkirchen-Schalke 04.

Matchen spelas, som bekant på Bayerns hemmaarena Allianz Arena och avsparkstiden är satt till 20:30. I vanliga fall är det en arena som tar 75 000 åskådare. Idag, under fredagens match kommer endast 20% få vara fyllt – vilket bestämts sedan tidigare utav DFL. Det är endast hemmalagssupportrar som kommer tillåtas, och enligt mina beräkningar så ska vi kunna se 15 000 Bayern fans på läktaren ikväll. (UPPDATERING, det kommer inte vara någon publik i dagens match).

Om vi ska titta till läget hos FC Schalke 04 inför dagens match så har dom fått tillbaka väldigt många, erfarna spelare som varit utlånade inför den här säsongen. Vi hittar bland annat namn som Ralf Fährmann (som varit i SK Brann, Eliteserien), Sebastian Rudy (varit i TSG Hoffenheim, Bundesliga, och tidigare även spelat i Bayern München), vilket bara är två utav dom åtta namn som kommit tillbaka efter att ha varit utlånade. Man har inför säsongen tagit upp juniorerna Can Bozdogan, Malick Thiaw, Timo Becker och Nick Taitague till A-truppen. Även värvat in 36-åriga anfallaren Vedad Ibisevic, senast i Hertha Berlin. Även ett lån utav en annan anfallare, nämligen portugisen Goncalo Paciencia, 26. 

På tränar posten hittar vi David Wagner, som kom 1 Juli i fjol och har ett kontrakt till 2022. Klubben var däremot inte särskilt nöjda med fjolårets tabellplacering, och hoppas definitivt på att sluta högre upp i år. Tittar vi senare på spelare som lämnat Schalke inför den här säsongen så hittar vi direkt 23 åriga målvakten Alexander Nübel, som anslöt till dagens motståndare FC Bayern München. Även höger mittfältaren Daniel Caligiuri och Cedric Teuchert har lämnat för Bundesliga lag. Vi hittar även en utlåning utav Weston mcKennie, till den italienska storklubben Juventus. Utöver det har vi även dubbellånet från FC Barcelona som har gått ut, och det gäller spelarna Juan Miranda (vänsterback) och Jean-Clair Todibo (mittback). Fortfarande några spelare som jag inte skrivit om, och listan är lång på både nytillskott och spelare som lämnat. Men... 

Det är ju trots allt Bayern München som vi ska ha vårt största fokus på. Har du inte full koll på alla spelare som lämnat, och nyförvärven så kan du läsa det här. 

Inför dagens match så vet vi att Kingsley Coman inte kommer att vara med, då han har varit i kontakt med en person som bekräftats ha Covid-19. Han har visserligen personligen testats negativt, igår, men enligt protokollet som man måste följa så får han inte vara med i dagens match. Vilket öppnar upp för att det mest sannolikt blir Leroy Sané tillsammans med Serge Gnabry som startar på kanterna. Sedan på topp, mest troligt Thomas Müller tillsammans med målkungen Robert Lewandowski, eller Lewangolvski som Müller säger. HAHAHAA, nu skrattade jag också åt mitt egna skämt. Att Sané gör sin debut idag, det tror jag. Men då han inte spelat på väldigt länge så är hans fysiska status lite osäker. Det kan mycket väl bli så att han startar på bänken och får hoppa in i halvtid kanske. Eller, som jag tror att han startar men inte kommer fullfölja hela matchen. Oavsett vad så ser jag, liksom jag tror många andra utav er där ute, väldigt mycket fram emot att få se Leroy Sané i Bayern tröjan.  

Utöver det så kommer startelvan se väldigt lik ut förra året. Nyförvärvet Alexander Nübel lär få vänta lite till innan han får ställa sig i mitten av stolparna, och Alphonso Davies tillsammans med Benjamin Pavard tror jag får starta på ytterbacks positionerna. Mittbackslåset med Alaba och Boateng som vi spelade förra året lär det inte bli idag, med tanke på att Boateng skadade sig i Champions League finalen. Hansi Flick nämnde även det på presskonferensen, att det lär bli bli David Alaba tillsammans med Sulë där. Mittfältet, Kimmich och Goretzka, ska till mycket om dom inte spelar från start idag. 

Slutligen några korta sista ord, en premiär är alltid en premiär. Schalke vill göra, och kommer göra allt för att ta 3 poäng idag. Man brukar känna inför en ny säsong att man inte riktigt vet vart man har laget, för det kan faktiskt hända mycket mellan det att en säsong slutar och nästa börjar. Nu känns det lite tvärtom, och faktiskt tryggt i att vi i stunden har kvar spelare såsom David Alaba och Thiago. Men, kanske kan ryktena kring dom två nämnda ställa till det och påverka dagens spel? Känns dock som att det inte ska kunna hända särskilt mycket från det att man spelade CL-final för knappt en månad sen, tills idag. Jag förväntar mig att Bayern tar kommando matchen ut, även fast jag tror Schalke kan överraska och komma ut och se väldigt starka ut - framförallt första halvlek.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-09-18 08:49:00
Author

Fler artiklar om Bayern München