Inför FC Hansa Rostock - TSV Alemannia Aachen

Inför FC Hansa Rostock - TSV Alemannia Aachen

Efter landskampsuppehållet fortsätter Hansa ligaspelet med att ta emot Alemannia Aachen hemma. Båda lagen parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket med vardera två segrar på nio omgångar. Upp mot 25.000 åskådare väntas till Ostseestadion vilket skulle bli vår bästa publiksiffra hittills den här säsongen. Traditionsklubben Alemannia får med sig 1500 fans.

Hansa
”Mit einem blauen Auge davon gekommen”. Så kan man sammanfatta insatsen mot TSG Neustrelitz i lokala cupen förra helgen. (Auge=öga). Hansa tar sig alltså vidare efter att ha fått straff i 120:e minuten.
Jösses Jansson vad det hade blivit gap och skrik och nattsvarta rubriker om Hansa förlorat den matchen. Nu gjorde vi inte det utan tog oss vidare till åttondelsfinal där vi ställs mot SpVgg Torgelow-Ueckermünde från Verbandsliga (=div. 6) 16 eller 17 november.
Att vi inte förlorade mot Neustrelitz innebar att laget har kunnat träna på i lugn och ro under veckan.
Klubbledningen hade i förväg bestämt sig för att ta ett större grepp och i detalj analysera säsongen så här långt efter just cupmatchen mot Neustrelitz. Resultatet av den utvärderingen är än så länge okänd.
Inte ens vår tränare Bernd Hollerbach har informerats av vad man kommit fram till. ”Nej, har du?” svarade Hollerbach den journalist som på presskonferensen inför matchen frågade om Hollerbach tagit del av klubbledningens analys.

Två avbräck inför matchen imorgon: nyförvärvet Dominik Lanius som precis kommit tillbaka från en knäskada slog upp samma skada i träningsmatchen mot Phönix Lübeck. Otroligt trist. Nu blir Lanius borta resten av hösten.
Vår mittfältare Cedric Harenbrock har haft problem med ljumskarna i flera månader. På grund av detta har Harenbrock fått nöja sig med inhopp i flera matcher. En kreativ spelare som samtidigt är en ledartyp.
”Det är synd, Cedric är en av våra bästa spelare. Efter matchen mot Aue fick han problem med ljumskarna igen. Cedric kommer troligen inte att kunna spela imorgon. Vi har lagt upp ett individuellt program för honom tillsammans med en specialist. Det har varit efterhängset det här. Cedric var ju småskadad redan när han kom från Essen (i juli). Det är ingen jättegrej men vi vill inte ta några risker, det är bättre att Cedric blir 100% fri från problemen” säger Bernd Hollerbach.

Vår tränare tycks ha hittat sitt anfallspar i Ryan Naderi och Sigurd Haugen. Naderi är stor, tung, nickstark. Haugen älskar att löpa, utmana och är en utpräglad målskytt. ”Ibland överraska han inte bara motståndarna utan mig också” säger Hollerbach med ett leende. Det verkar som Sigura Haugen på kort tid blivit en profil både på planen och i omklädningsrummet. En oerhört positiv, utåtriktad person som trots att han inte pratar tyska ännu är en riktig glädjespridare i truppen. Med sin personlighet och sin uppoffrande spelstil har Sigurd Haugen absolut potential att under säsongen bli fansens favorit.

Alemannia Aachen
”Det finns en kontinuitet i Aachen. De gick upp tillsammans förra säsongen och vet vad de ska göra på planen. Deras förra bortamatch (0-0 mot Dresden) var en riktigt stark insats” säger Bernd Hollerbach om Alemannia Aachen.
Kanske är det talande att vår tränare hyllar Aachen för just en 0 – 0-match. Aachen släpper in få mål, bara tio så här långt. Det är imponerande. Men samtidigt har man bara mäktat med sju mål framåt vilket är sämst i ligan.
Å andra sidan har Alemannia en av ligans mest intressant anfallare. Förra säsongen kom 26-årige Anton Heinz från Rot-Weiß Oberhausen. Hos Aachen har Heinz fått ihop 25 mål och 17 målpass på 46 matcher.
Tre mål så här långt den här säsongen. Så ja, Aachen har svårt att göra mål. Särskilt utan Anton Heinz, får vi förmoda.
Kan Hansas defensiv ha koll på honom imorgon är det kanske en bra bit på vägen mot tre poäng.
Alemannias tre senaste har alla slutat oavgjort. Först 0 – 0 hemma mot Mannheim,  därefter 0 – 0 borta mot Dresden och senast 1 – 1 hemma mot Ingolstadt.
Aachens mål inprickat på straff av före detta Hansaspelaren med det fantastiska namnet Bentley Baxter Bahn.

Bara nio spelare lämnade Alemania efter förra säsongen. En fantastisk säsong där Alemannia fick ihop 75 poäng och tidigt blev klart för avancemang från Regionalliga West till 3. Liga.
Men att man är överlägsen i Regionalliga innebär inte per automatik att man är konkurrenskraftig i 3. Liga. Alemannia har tagit i rejält för att vistelsen i 3. Liga inte ska stanna vid en säsong.
Truppen omfattar hela 35 spelare, därav 16 nyförvärv. Precis som hos Hansa tar det lite tid innan en startelva har satt sig.

Matchen
Avspark på Ostseestadion 14:00 på lördag. Hansa räknar med så många som upp mot 25.000 åskådare. Vi spelar alltså i division 3 och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.
Det är bara att konstatera att trots alla sportsliga misslyckanden så engagerar Hansa mer än någonsin tidigare. Vår sämsta publiksiffra så här långt är 20.600 mot Unterhaching mitt i veckan.
Vi ha ett snitt på över 22.000 åskådare per hemmamatch. För tio år sedan hade vi ett publiksnitt på 10.542 i 3. Liga.
Antalet medlemmar var under 10.000 för tio år sedan. Nu är vi över 28.000.
Alemannia Aachen får glädjande nog med sig så många som 1500 fans. Det är bra och en uppslutning värdig en traditionsklubb.

Preliminär startelva, Hansa
Uphoff - Gürleyen, Pfanne, Roßbach - Neidhart, M. Schuster, Dirkner, Ruschke - Lebeau - Naderi, Haugen

Preliminär startelva, Aachen
Bördner - Hanraths, Rumpf, Yarbrough - Winter, Bahn, El-Faouzi, Strujic - Heinz, Scepanik - Benschop

Domare: Felix Bickel
TV: Magenta (Tyskland, abonnemang)
Radio: Hansas fanradio 
Vädret: Molnigt, 18 grader, måttlig vind
Färger: Hansa i vit tröja med blåa ränder, blåa byxor, vita strumpor. Aachen i svart tröja, svarta byxor, svarta strumpor

Hansa vs.Alemannia Aachen
Tränare: Bernd Hollerbach (54) vs. Heiner Backhaus (42)
Medlemmar: 28.000 vs. 11.000
Kapacitet arenan: 29.000 vs. 32.960
Säsonger i BL/2. BL/3. Liga: 12/11/10 vs. 4/28/1
Städerna: 211.000 invånare vs. 253.000 invånare
Djur i klubbmärket: grip vs. örn
Smeknamn: ”Die Kogge” vs. ”Die Kartoffelkäfer” (på grund av att Alemannia traditionellt spelat i svartgulrandigt, påminnande om utseendet på en potatisbagge.

Matcherna i 10:e omgången
Waldhof Mannheim – Erzgebirge Aue fre. 19:00
FC Hansa Rostock – Alemannia Aachen lör. 14:00
FC Ingolstadt 04 – SC Verl lör. 14:00
Viktoria Köln – Borussia Dortmund II lör. 14:00
SV Wehen Wiesbaden – Hannover 96 II lör. 14:00
Energie Cottbus – SV Sandhausen lör. 14:00
VfB Stuttgart II – 1. FC Saarbrücken lör. 16:30
Dynamo Dresden – Rot-Weiss Essen sön. 13:30
Arminia Bielefeld – VfL Osnabrück sön. 16:30
SpVgg Unterhaching – TSV 1860 München sön 19:30

 

..2024-10-18 15:26:00
Author

Fler artiklar om Hansa Rostock