2021-10-16 20:30

Hamburger SV - Fortuna Düsseldorf
1 - 1

Inför Fortuna Düsseldorf: Publikfest att vänta i ”toppmötet”

Inför Fortuna Düsseldorf: Publikfest att vänta i ”toppmötet”

Publikbegränsningarna är ett minne blott när HSV tar emot Fortuna Düsseldorf hemma på ett förhoppningsvis fullsatt Volksparkstadion.

Efter två veckors uppehåll på grund av landslagsspel är ligafotbollen äntligen tillbaka igen. Eller ja, äntligen och äntligen. I egenskap av anhängare till HSV är det väl inte direkt så man saknat att helg efter helg känna sig besviken över knackiga resultat.

Att man så här långt enbart inkasserat ett nederlag handlar om mer tur än skicklighet – vilket den senaste matchen borta mot tabelljumbon Erzgebirge Aue gestaltade på ett ypperligt vis. Detta då Aues luxemburgske vänsterback Dirk Carlson stod för ett spektakulärt självmål i det absoluta slutskedet, som innebar att HSV kunde lämna den lilla orten i östra Tyskland med en högst oförtjänt poäng i bagaget.

Men vi ska försöka låta bli att titta så mycket i backspegeln, utan i stället fokusera på vad som komma skall. På lördag kommer nämligen Fortuna Düsseldorf till Volksparkstadion för ett ”toppmöte”, som tysk media av någon outgrundlig anledning benämner tillställningen. Faktum är dock att det kommer vara en mycket speciell match då det för första gången sedan pandemins begynnelse kommer vara full kapacitet som gäller inne på arenan. Det vill säga att vi förhoppningsvis kan förvänta oss att åtminstone strax under 50 000 åskådare kommer vara på plats – vilket är imponerande med tanke på att den mindre angenäma avsparkstiden.

Så räkna med god stämning när HSV ska försöka bärga sin fjärde seger för säsongen, och ta upp jakten på stadsrivalen St. Pauli som överraskande nog toppar tabellen. En uppgift som på förhand känns som allt annat än en barnlek.

Düsseldorf har likt HSV haft en turbulent start på säsongen där man blandat och gett utan att ha lyckats övertyga fullt ut. Segrarna har kommit mot Sandhausen, Erzgebirge Aue och Ingolstadt som är klubbarna som innehar de tre sista placeringarna i tabellen. Mot de på pappret bättre lagen har man förlorat och tränaren Christian Preußer har krävt en förbättring av sitt manskap, där det egentligen bara är två spelare som visat framfötterna. Lustigt nog har båda en bakgrund i HSV.

Spelarna det handlar om är den rutinerade anfallaren Rouwen Hennings, som hittat nätet vid sex tillfällen. 34-åringen är uppvuxen i lilla Bad Oldesloe som är beläget mellan Hamburg och Lübeck, och representerade HSV under sina ungdomsår fram till det att han ratades.
Den andra spelaren som imponerat är Khaled Narey – som inför den här säsongen lämnade HSV för spel med Düsseldorf. Där har han etablerat sig i startelvan som högerback och noterats för två mål och sex framspelningar på nio framträdanden.

Duon lär vara extra taggade när de nu återvänder till ett förhoppningsvis fullsatt Volksparkstadion för att ställas mot sin gamla arbetsgivare. Så det gäller att Tim Leibold försöker stänga vänsterkanten samtidigt som Sebastian Schonlau har stenkoll på Hennings. Annars är risken stor att de får plussa på sina redan fina siffror.

När det kommer till bortfall i HSV finns det inget nytt att rapportera. Stephan Ambrosius och Josha Vagnoman kämpar fortsatt för att komma tillbaka, men det lär dröja innan de är aktuella för spel igen.

Personligen hoppas jag att Tommy Doyle, Mikkel Kaufmann och Anssi Suhonen kommer få rikligt med speltid även om det mesta talar för att samtliga tre inleder på bänken. Det är tre oerhört spännande talanger som jag tror kan komma att göra mycket nytta om de bara får chansen att visa upp sig.

Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Gyamerah, David, Schonlau, Leibold – Meffert – Kinsombi, Heyer – Jatta, Glatzel, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-10-15 13:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV