Deutsche Bank Park, 2024-10-06 17:30

Frankfurt - Bayern München

Inför Frankfurt - Bayern München: En match som kan sluta hursomhelst

Inför Frankfurt - Bayern München: En match som kan sluta hursomhelst

Efter säsongens första förlust i veckan mot Aston Villa får Bayern resa sig och åka till Frankfurt för en spännande toppmatch mot tvåan Eintracht Frankfurt.

Dags att rycka upp sig igen:
Efter en fenomenal start på säsongen för Bayern så har man inte vunnit på två matcher nu. 1-1 hemma mot Leverkusen och en 1-0 förlust mot Aston Villa. Bayern har haft riktiga problem mot lag som ligger med låga block och nästan parkerar bussen. Det går inte att skapa chanser och fast att Bayern har öst in mål denna säsong så blir det svårt ibland. Det enda sättet att kunna stoppa Bayern är att parkera bussen, vilket jag antar är en bra grej då det tyder på att de är bra framåt i banan.

Bayerns VD Jan-Christian Dreesen samlade alla Bayerns spelare och ledning efter förlusten mot Villa och sade hur mycket han uppskattar Kompany och hur alla är glada att han är här. Han tillade att hans fotboll uppskattas och att Bayern börjar bli sig själva igen vilket är kul att se. Ett fint tal med en stor sanning och jag tror att motivationen att hitta tillbaka på banan och spela som man gjort hittills på säsongen är hög. 



Intressanta möten sedan tidigare mellan dessa två:
Bayern mot Frankfurt kan nog vara det enda mötet någonsin då matchen kan sluta precis hursomhelst. Vi kollar tidigare möten som Bayern vunnit: 2-1, 6-1, 1-0, 5-0, 5-2, 5-1, 5-0. Tidigare möten som Frankfurt vunnit: 5-1, 2-1, 2-1, 5-1. 3-1. Ni ser, det är oerhört märkliga matcher. Frankfurt kan vinna 5-1, likaså kan Bayern. Ett märkligt möte.

Sist man spelade mot varandra var i våras då Bayern vann 2-1 hemma på Allianz Arena, men innan dess i december 2023 så fick man stryk och förlorade med 5-1 på bortaplan. Frankfurt är sjukt svåra och oförutsägbara, kanske det svåraste laget att möta i ligan bara pga det.  



Skyttekungar ställs mot varandra:
Vi får inte bara ett toppmöte mellan 1an och 2an med antagligen många mål i sig, men Bundesligas skyttekungar ställs mot varandra. Bayerns Harry Kane (5 mål, 4 assist) ställs mot Frankfurts Omar Marmoush (6 mål, 3 assist). Båda spelarna har fått en fantastisk start på säsongen och de ser inte ut att sluta peta in bollar. Dessa två herrar vet hur man gör mål och det gäller för båda lagen att vara skarpa i defensiven, för ett misstag bakåt kan leda till mål när Kane och Marmoush finns på planen.

Truppen:
Ett stort avbräck för Bayern fick vi reda på igår och det är ingen mindre än Jamal Musiala som måste avstå kvällens match samt Tysklands matcher nu i oktober. Det rapporteras att tysken har höftproblem och det ser inte allvarligt ut, men Bayern och Jamal själv tog beslutet att inte riskera något och låta honom fokusera på rehab. Det är såklart synd att Musiala missar kvällens match då vi alla vet hur bra han är. Dock, hellre att han bara missar dagens match och inte utvecklar något värre. Sané som är frisk kanske får se sig själv starta ikväll.

Annars är det som vanligt Stanisic, Boey och Ito som inte finns med i truppen. Ännu ett avbräck för kvällen är Sven Ulreich, målvakten som fick en en-matchs avstängning efter en incident på bänken mot Leverkusen. Tysken påpekade att sportchefen i Leverkusen, Simon Rolfes, var framme mycket och ett viralt klipp av Ulreich spreds där han skrek “Hallå! Sätt dig ner Rolfes din f***a”. Ulreich har bett om ursäkt och Rolfes drabbades inte av målvaktens ord, men fick sig en böter och en avstängning från dagens match.



Förväntad startelva Bayern München (4-2-3-1):
                          Neuer
Guerreiro - Upamecano - Kim - Davies
                 Kimmich - Pavlovic 
              Sané - Olise - Gnabry
                          Kane

Eintracht Frankfurt:
Hemmalaget Frankfurt har fått sig en bra start på säsongen där de bara förlorat en match, mot Dortmund med 2-0. De spelar annars i Europa League och under veckan fick de med sig en 3-1 vinst borta mot turkiska Besiktas. Frankfurt befinner sig just nu på en andraplats i tabellen med 12 poäng, bara en poäng bakom Bayern i toppen. Det är ett stort möte, kanske större än många tror.

Vi var inne på lite hur Omar Marmoush har fått en briljant start på säsongen och kommer att vara en spelare som Bayern måste ha koll på. Egyptaren är en teknisk och snabb anfallare med bra avslut och leder just nu skytteligan i Bundesliga med sex mål på fem matcher. Förra helgen mot Holstein Kiel stod han bara där för två mål och två assister. En ruskigt vass anfallare! 

Bakom Marmoush hittar vi även svenske Hugo Larsson, som både gjorde mål men hade en riktigt bra match mot Bayern i deras 5-1 vinst för snart ett år sedan. 20-åringen har verkligen hittat rätt i Frankfurt och är nu bland deras viktigaste spelare som styr och ställer i mittfältet.



Jag tror att Frankfurt kommer att vara ivriga och vilja slå Bayern, det vill såklart alla lag men ni förstår min poäng. De ligger bara en poäng bakom Bayern, vinner de ikväll så leder de ligan. Frankfurt kommer att gå in i kvällens match vetande att Bayern är sårbara på sina ställen och kommer att köra sitt spel utifrån det. Bayern ska se upp, man vet aldrig vad Frankfurt kan komma med.

Förväntad startelva Frankfurt (4-4-2):
                            Kaua Santos
          Kristensen - Tuta - Koch - Theate
       Ebimbe - Skhiri - Larsson - Nkounkou
                      Ekitike - Marmoush

Matchstart 17:30. Deutsche Bank Park, Frankfurt am Main. Se matchen på Viasat Sport 1 och Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-10-06 06:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München