Inför Frankfurt-Hertha BSC
Man tar sig för huvudet efter ännu en förlust. Nu ges chansen till att bryta den sviten. Ta den chansen annars kan Hertha befinna sig på nedflyttningsplats innan omgången är slut.

Inför Frankfurt-Hertha BSC

Det ville sig inte för Jürgen Klinsmann i sin debut som ny tränare för Hertha. Visserligen en spelmässig förbättring men förlust med 1-2 efter tidigt underläge och trots spel med en man mer i en halvlek. Därmed är Hertha uppe i fem raka förluster och innehar den negativa kvalplatsen. Som ni förstår så kan man hålla sig för skratt i detta läge.

Ett rejält stukat Hertha rent självförtroendemässigt som fredagkväll inleder den 14:e omgången med att möta Frankfurt borta på Commerzbank-Arena. Som ni förstår måste Eintracht ses som rätt klara favoriter på förhand. Frankfurt har varit som bäst på hemmaplan under säsongen och självaste Bayern fick åka hemma med 1-5 i baken.och härförleden åkte örnarna till London och slog Arsenal och bör därmed gå vidare ifrån sin Europa League grupp

Möjligtvis kan det passa våra spelare att inte behöva föra matchen och kanske kan kontraslå sig till ledningen. Å andra sidan skulle Eintracht näta tidigt så känns det som att det kan bli stora siffror. På förhand känns detta som en match som har potential att bli målrik.

Argument för en sådan utveckling finns. Båda ardinarie målvakter är avstängda. Kevin Trapp i hemmalaget och vår gutt Rune Jarstein. Hertha´s andra norrman Per Skjelbred förväntas starta och ska bli spännande att följa om han han kollegor på mittfältet kan neutralisera Eintracht´s dito.

Jürgen Klinsmann tycks satsa på 3-5-2 uppställning i hopp om att bryta serien med förluster. Själv hade jag hoppats på att få se Javairo Dilrosun i startelva. Jag tycker att den unge holländaren är en en få spelare i vårt lag som kan höja tempot. Preliminärt startar dock Javairo på bänken.

Match fredag 20.30 på Commerzbank-Arena, Frankfurt

HERTHA BSC: Kraft,-Stark, Boyata, Rekik,-Wolf, Skjelbred, Mittelstädt,-Darida, Grujic,-Selke & Lukebakio
.

 

Alexander Carlsson2019-12-06 00:15:25
Author

Fler artiklar om Hertha BSC