Schwarzwald-Stadion, 2022-04-02 15:30

Freiburg - Bayern München

INFÖR: Freiburg - Bayern München

INFÖR: Freiburg - Bayern München

Landslagsuppehållet är över och idag beger sig Bayern München västerut för att möta Freiburg som krigar för en Champions League plats.


Bayern München:
Innan landslagsuppehållet vann Bayern utan några konstigheter mot Union Berlin med 4-0. Vinsten blev Bayerns 20:e vinst för säsongen och i samma omgång kryssade tabelltvåan Borussia Dortmund. Detta innebär att Bayern leder Bundesliga med 6 poäng inför den 28:e omgången. 
Bayern har haft en tung period i början av 2022 då man drabbats av många skador och sjukdomar som har lagt grunden till ett flertal svajiga insatser. Med facit i hand från de senaste matcherna känns det som att man smått börjar hitta formen igen. Bayern avancerade till kvartsfinal i Champions League efter en 7-1 vinst mot RB Salzburg. Det följdes dock upp med ett 1-1 resultat mot Hoffenheim i ligan, men omgången därpå visade man återigen klass och vann med 4-0 mot Union Berlin. Idag vill Bayern såklart bygga vidare på den höga nivån som man avslutade på innan uppehållet.
 
Truppen:

Efter en lång skadedrabbad period så börjar Bayern äntligen få tillbaka några viktiga namn som man saknat. Leon Goretzka som har haft knäproblem har tränat med laget i ungefär 2 veckor nu. Någon startplats är den tyska mittfältaren inte redo för ännu då han inte har spelat match på flera månader, men ett inhopp från bänken är förväntat under dagens match. 
Alphonso Davies som har haft hjärtmuskelinflammation gör stora framsteg i träningen men är ännu inte redo för matchspel. En comeback närmar sig dock med stormsteg för kanadensaren. Niklas Süle blev skadad i baksida lår innan uppehållet men är redan tillbaka i truppen. 
 
Förväntad startelva:
3-4-2-1
                     Neuer
 Pavard - Upamecano - Hernández
Gnabry - Kimmich - Musiala - Coman
                 Müller - Sané
                 Lewandowski

 
SC Freiburg:
Freiburg har varit näst bäst sett till defensiven i Bundesliga så hät långt. Med endast 29 insläppta mål är man bara sämre än dagens motståndare Bayern München som har släppt in 28 mål under säsongen. Dessutom har man lyckats hålla nollan 9 gånger vilket är flest i ligan tillsammans med Bayern. En stor anledning till Freiburgs fina defensiva statistik är deras numera mittbacksgigant Nico Schlotterbeck som har varit en av de bästa i ligan på hans position under denna säsongen, om inte den bästa. Då ska det också nämnas att Schlotterbeck endast är 22 år vilket gör att flera toppklubbar i Europa håller ögonen på honom. 
Freiburg ligger på en Europa League plats med 45 poäng inför denna omgången. Lagets främsta målskytt är italienaren Vincenzo Grifo med sina 7 mål och dessutom har han lyckats med 6 assister så här långt, vilket även det är flest i laget. 
 
Förväntad startelva: 4-4-2
                      Flekken
Kubler - Gulde - Schlotterbeck - Günter
    Sallai - Hofler - Eggestein - Grifo
                Höler - Demirovic

 
Tankar om matchen:
Det kändes som att Bayern verkligen började hitta tillbaka till sin gamla form innan uppehållet, både offensivt och defensivt. Trots att Nagelsmann har spelat otroligt offensivt under tiden som Alphonso Davies inte varit tillgänglig så har man ändå haft problem med målproduktionen ibland, men innan uppehållet kändes det som sagt som att det kan ha släppt lite. Defensiven såg också stabil ut trots att Niklas Süle saknades mot Union Berlin. Jag tror att Bayern plockar 3 poäng idag eftersom jag inte tror att Freiburg har så mycket att komma med framåt. Bara man håller ett öga på Grifo så ska det nog inte vara några problem, för att göra mål brukar ju inte Bayern ha svårt för. 
 
Avspark: 15:30
Plats: Europa-Park Stadion
Typ av match: Bundesliga omgång 28

Josef Andersson@JosefAndersson92022-04-02 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München