Opel Arena, 2022-04-30 15:30

Mainz 05 - Bayern München

INFÖR: FSV Mainz - Bayern München

INFÖR: FSV Mainz - Bayern München

Förra veckan säkrade Bayern München sin 10:e ligatitel i rad när man besegrade sin största rival Borussia Dortmund med 3-1. Nu återstår det tre matcher till för de tyska mästarna innan man kan avsluta säsongen och ta semester. Julian Nagelsmann har lovat mer spelminuter för de spelarna som inte spelat så mycket under säsongen.


Bayern München:
I lördags förra veckan fick Bayern München återigen fira en ligatitel med sin vanliga tradition. Stora ölglas langades ut till spelarna efter matchen och jag tror inte det var någon som kom in torr i omklädningsrummet. Bayern visade i den matchen vilken hög nivå de fortfarande har och Dortmund fick återigen åka från München med en förlust. Serge Gnabry som har en oklar framtid i Bayern visade framfötterna och gjorde ett väldigt fint mål som gjorde att Bayern tog ledningen. Robert Lewandowski fyllde på med 2-0 och Bayern spelade ut Dortmund som inte hade något att komma med i den första halvleken. Tidigt i den andra halvleken kvitterade Emre Can på straff men i den 83:e minuten satte inhopparen Jamal Musiala 3-1 och där kände man att det var spiken i kistan. 
 
Robert Lewandowskis oklara framtid:
Även om Bayern München precis vunnit en ligatitel så är det för tillfället mest fokus på Robert Lewandowskis framtid i klubben. Spelarens agent Pini Zahavi var i München igår för att diskutera polackens framtid. Efter mötet kom det snabbt rapporter om att det inte var sista gången de träffades och att fler möten är planerade. Klubben är tydliga med att man vill förlänga med Lewandowski men man är inte villiga att öka hans lön vilket det verkar som att Pini Zahavi försöker få till. Lewandowski var missnöjd med mötet eftersom han vill ha ett klart besked om sin framtid så snart som möjligt. Om Bayern inte lyckas behålla Lewandowski så är det en försäljning denna sommaren som är alternativet. Man undviker helst att behålla honom över nästa säsong för att sedan se honom lämna gratis.  


 
Truppen:
Julian Nagelsmann har sagt att han kommer ge mer spelminuter till de spelarna som inte spelat så mycket under säsongen. I den skaran räknas Marcel Sabitzer, Marc Roca, maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting och Omar Richards in. Dessutom vill han även ge de yngre spelarna en del speltid. Paul Wanner, Tanguy Nianzou, Malik Tillman och Gabriel Vidovic syftar han på då. 
Thomas Müller är sjuk och kommer inte resa med laget till Mainz. Nagelsmann avslöjade under presskonferensen igår att Choupo-Moting kommer starta. Dessutom lät det på honom som att han fortfarande vill starta med Kimmich och Goretzka på mittfältet och att Sabitzer har en stor chans att starta lite längre upp i banan. 
 
 
Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                     Neuer
 Pavard - Süle - Nianzou - Davies
           Kimmich - Goretzka
Gnabry - Choupo-Moting - Sabitzer
                Lewandowski

 
Tankar om matchen:
Eftersom ligatiteln redan är säkrad och det inte finns något mer att spela om denna säsongen så tycker jag att det ska bli kul att få se lite nya spelare på planen under de resterande matcherna. Det kan bli många spelares sista chans att visa upp sig innan transferfönstret öppnar. Mycket kan hända i Bayerns trupp denna sommaren med både försäljningar och nyförvärv. Marcel Sabitzer är en av spelarna som kan säljas ifall man får ett rimligt pris för honom. 

Resultatet har inte någon större betydelse i dessa matcherna. Just nu känns det som att man helst vill glömma denna säsongen och först och främst fokusera på transferfönstret, och efter det nästa säsong. Ledningen har mycket att reda ut med truppen inför nästa säsong och det ska bli väldigt intressant att följa Bayerns transferfönster i år, men först och främst ska vi se vad Nagelsmann väljer att göra mot Mainz i eftermiddag!
 
Avspark: 15:30
Plats: MEWA Arena
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga omgång 32

Josef Andersson@JosefAndersson92022-04-30 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München