Inför Greuther Fürth-Hertha BSC
Linus Gechter efter uttåget mot Union i cupen. 17 årige Gechter får förtroendet från start.

Inför Greuther Fürth-Hertha BSC

Bara oavgjort mot Bochum. En klar missräkning fär vårt Hertha i kampen om nytt kontrakt. Det som gör mest ont att behöva konstatera  är att laget gav bort initiativet i matchen. Hertha ledde välförtjänt i paus och istället för att fortsätta sin press så var det Bochum som kom ut i andra halvlek med kraft och mod.

Problemet är att detta inte är första gången Hertha låter momentum glida laget ur händerna. Flera gånger har Hertha varit i ledningen med följd att motståndaren istället har lyckas ändra matchbilden till det bättre, sett ur motståndarens ögon.

Som supporter kan man då börja undra kring ledarskapet på planen?. Vem ryter ifrån och sätter nivån? Det känns svårt att få en uppfattning om vem som leder laget? Vilket känns oroväckande att behöva konstatera? Fortsätter det på samma sätt ett tag till så befarar undeetecknad det värsta scenariot.

Hertha måste höja sig och en bra början är mot tabelljumbon Fürth. Någon enkelt match kommer det dock inte bli. Kleeblatt har höjt sig och nyligen slagit både Union och Mainz på hemmaplan. Tyvärr så kommer nog Fürth´s stigande kurva väl sent för att rädda kontraktet men är viktigt ur ett moraliskt perspektiv.

Nye Marc-Oliver Kempf verkar ha fått covid och lagkapten Boyata är också indisponibel. Brevid Niklas Stark kommer därför ynglingen Linus Gechter spela. Vi hoppas att Linus gör en bra match. Annars bör Tayfun Korkut fundera på hur han ska få bättre snurr på anfallsspelet.

Match i eftermiddag 15.30.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Gechter, Mittelstädt,-Darida, Ascacibar, Serdar, Maolida-Jovetic & Belfodil

 

Alexander Carlsson2022-02-12 09:19:30
Author

Fler artiklar om Hertha BSC