Olympiastadion, 2022-11-05 15:30

Hertha BSC - Bayern München

INFÖR: Hertha Berlin - Bayern München
Gnabry, Upamecano, Goretzka och Choupo-Moting i matchen mot FSV Mainz förra omgången.

INFÖR: Hertha Berlin - Bayern München

VM-uppehållet närmar sig med stormsteg, men först ska Bayern München beta av tre ligamatcher innan det är dags. Idag beger man sig mot huvudstaden för att möta Hertha Berlin som haft en tung höst. Tre poäng är det ändå som gäller då Bayern gärna ser sig själva leda ligan inför VM-uppehållet.

Bayern München:
Bayern München har varit i en strålande form under de senaste veckorna. I tisdags vann man sin sjunde match i rad när det var dags för den sista gruppspelsmatchen i Champions League. Bayern tog då emot Inter och vann med 2-0, samma siffror som i det första mötet mellan lagen tidigare under hösten. Eftersom båda lagen redan var slutspelsklara så fick vi se två lag med en hel del rotation. Trots det så var Bayern hungriga då man med vinst kunde slå ett rekord, att gå rent i tre raka gruppspel i Champions League, vilket man också uppnådde. 

En nyckel till Bayerns fina form är maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting. Denna kamerunske spelare som har varit i glödhet form har gjort att Julian Nagelsmann kan spela ett system med en klassisk 9:a, alltså en renodlad striker. Dessutom är det en striker som har producerat mål då han har nätat i samtliga av de 6 senaste matcherna, 7 mål och 3 assister har det blivit. Det sägs också att det ska vara en väldigt snäll och rolig kille som bara tillför positivitet i laget. Det finns ingen som inte gillar honom och ett nytt kontrakt sägs vara på gång inom det närmsta.

Truppen:
Bayern har haft många skador under de senaste veckorna, men nu börjar fler och fler komma tillbaka. Idag kommer Lucas Hernández finnas med i truppen för första gången sedan det första mötet mot Barcelona den 13:e september. Detta är ett ruggigt viktigt tillskott med tanke på hur fantastisk han har varit för detta Bayern München. En annan som också varit väldigt viktig för Bayern, särskilt denna säsongen, är Leroy Sané och även han är tillbaka efter sin skada. Sané är tillsammans med Musiala den som gjort näst flest mål än så länge. 10 mål har det blivit för de båda över alla tävlingsmatcher, Mané är den enda som gjort fler med sina 11 fullträffar. 

Utöver Hernández och Sané så är även Manuel Neuer tillbaka i truppen, och det verkar dessutom som att han kan ta en plats i startelvan direkt. De som fortfarande är skadade och som inte kommer vara en del av truppen är Thomas Müller, Matthijs de Ligt och Bouna Sarr

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                            Neuer
Mazraoui - Upamecano - Pavard - Davies
                 Kimmich - Goretzka
             Gnabry - Musiala - Mané
                    Choupo-Moting


Hertha Berlin:
Från att vara det enda Berlin-laget i Bundesliga till att bli som en lillebror till Union Berlin som 2019 tog steget upp i Bundesliga för första gången. Det är hur Hertha Berlins senaste år har sett ut. Idag är det Union Berlin som leder Bundesliga medans Hertha Berlin ligger på en 14:e plats. Förra året slutade man på kvalplatsen till nedflyttning, men lyckades hålla sig kvar efter att ha besegrat Hamburg med 2-1 över två matcher. Målgörandet har inte varit Herthas starka sida hittills. Man har endast lyckats göra 14 mål vilket är det minsta antalet i hela ligan bortsett från Schalke 04 och VfL Bochum som ligger sist och näst sist. Belgaren Dodi Lukebakio är lagets främste målskytt med sina 5 fullträffar. 

Det finns inte mycket som talar för Hertha Berlin idag med tanke på deras facit mot Bayern München. Hertha har inte lyckats besegra Bayern sedan september 2018 och Bayern har vunnit de fem senaste matcherna mellan lagen. Vi får se om huvudstadslaget har något att komma med i eftermiddag. 

Förväntad startelva: (4-3-3)
                   Christensen 
Kenny - Paita - Kempf - Plattenhardt
        Tousart - Sunjic - Serdar
      Lukebakio - Kanga - Richter


Tankar inför matchen:
Med tanke på formen i laget och dagens motstånd är tre poäng det enda vi kan förvänta oss av Bayern München. Med flera spelare som befinner sig i sitt bästa jag för tillfället och en Manuel Neuer som förhoppningsvis tar sig in i startelvan igen, så ska detta Bayern München gå in och dominera en sån här match. Neuer har som många säkert redan läst kommit ut med att han har haft hudcancer, men att han också har genomgått operationer och nu är helt återställd från det. Detta har dock inget att göra med hans skada, utan detta är sedan tidigare. Hur som helst så var det en väldigt hjärtskärande nyhet att höra, men samtidigt väldigt skönt att han verkar vara helt återställd från det nu! Neuer är vår lagkapten och är väldigt viktig för laget. Både för att han är en av världens bästa målvakter, men också för hans snack bakifrån som hjälper främst backlinjen men också resten utav utespelarna. 

Alla Bayerns spelare har presterat på höga nivåer under de senaste veckorna. Serge Gnabry som haft det tufft under hösten verkar äntligen ha hittat tillbaka igen då han har stått för fina insatser i de senaste matcherna. Upamecano fortsätter imponera bakåt, Davies ser ut att må väldigt bra med den fria roll han har fått på kanten, Goretzka och Kimmich presterar som alltid på en ytterst världsklassig nivå och Musiala fortsätter glänsa med sin galna teknik och målfarlighet. Med allt detta sagt hoppas jag att detta står sig fram till VM-uppehållet och att vi tar med oss tre poäng hem från huvudstaden idag!

Avspark: 15:30
Plats: Olympiastadion
TV-kanal: Viaplay
Typ av match: Bundesliga, omgång 13

Josef Andersson@JosefAndersson92022-11-05 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München