Olympiastadion, 2022-11-12 15:30

Hertha BSC - 1. FC Köln

Inför: Hertha BSC - 1. FC Köln
Spelarna firar en seger med supportrarna. Detta får gärna ske även i eftermiddag.

Inför: Hertha BSC - 1. FC Köln

Idag tar Hertha BSC emot 1. FC Köln när den sista omgången av Bundesliga spelas inför det hårt kritiserade VM:et i Qatar. Till matchen väntas det storpublik och förhoppningsvis kan ett nedflyttningshotat Hertha få till den extra energin som krävs för att komma vinnande ur matchen.

I tisdags förlorade Hertha det viktiga botten- och bortamötet mot Stuttgart efter att hemmalaget avgjort i den 98:e minuten. Förlusten var otroligt tung och innebar att Hertha halkade ner till kvalplats med endast en poäng före Bochum och två poäng före Schalke 04 som ligger sist i tabellen.

Köln kommer till Berlin med stukat självförtroende med tre förluster på de fyra senaste matcherna och i onsdags tappade de sin ledning till förlust mot rivalerna Leverkusen. Klubben har även spelat i Europa denna höst och stod för slätstrukna insatser då de slutade på tredjeplats i gruppen bakom Nice och Partizan Belgrad i Conference League och är därmed utslagna. De har blandat och gett under hela säsongen och återfinns på plats tolv i tabellen med 17 poäng.

Hertha kliver inte heller in till matchen med något vidare självförtroende då vinsten mot Schalke för tre veckor sedan är enda poängen som tagits den senaste månaden. Hade det inte varit för Kangas sena segermål i den matchen så hade Hertha legat sist i tabellen förutsatt att de efterföljande matcherna slutat på exakt samma sätt. I tisdags var det inte tal om någon rotation från Schwarz sida, men efter insatsen nere i Stuttgart så blir jag förvånad om vi inte får se ett par nya namn i startelvan.

De senaste fyra insatserna har sammantaget varit alldeles för dåliga och idag krävs det verkligen att Schwarz gjuter mod i spelarna så att de tar sig i kragen för stödet från Ostkurve kan de verkligen inte gnälla på. Stödet kommer även idag att vara massivt, Olympiastadion kommer nästintill vara utsåld och det minsta man som supporter kan begära då är att spelarna står för en maxprestation sista matchen innan det två månader långa vinteruppehållet.

Auf geht’s Hertha, kämpfen und siegen.

Avspark: 15:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-11-12 08:44:34
Author

Fler artiklar om Hertha BSC