Olympiastadion, 2022-09-10 15:30

Hertha BSC - Bayer Leverkusen

Inför Hertha BSC - Bayer 04 Leverkusen
Kommer Herthaspelarna att få segerjubla även den här veckan?

Inför Hertha BSC - Bayer 04 Leverkusen

Förra helgen tog Hertha säsongens första seger borta mot FC Augsburg med 2-0. Idag kommer ett vilset, formsvagt och pressat Bayer 04 Leverkusen på besök.

Segervrål och en lättnads suck. Så kan man beskriva stämningsläget på bortasektionen i Augsburg förra helgen. Även spelarna och tränare Schwarz log brett efter att äntligen ha fått utdelning och därmed lite arbetsro inför dagens hemmamatch mot ett extremt underpresterande Leverkusen. Leverkusen slutade på tredje plats förra säsongen och förväntningarna är att de ska sluta topp fyra även den här säsongen, men de har börjat katastrofalt uselt med bara en seger på de fem inledande matcherna. Det har börjat viskas om att deras tränare Gerardo Seoane inom kort kommer vara arbetsbefriad om det blir en ny förlust idag.

Nåväl, nu struntar vi i intetsägande fabriksdopade Bayer 04 Leverkusen och fokuserar på fina, mäktiga Hertha BSC. Truppläget är mer eller mindre oförändrat, inga nya skador har tillkommit och den enda förändring är att nyförvärvet från Estudiantes, Augustin Rogel kommer efter sin acklimatiseringsvecka att vara med i truppen och det återstår att se om han tar en plats i startelvan. Den som i så fall kommer få flytta på sig är Uremovic som enligt mitt tycke är en säkerhetsrisk i försvaret. Förra helgen var det på gränsen att han drog på sig sitt andra röda den här säsongen, men klarade sig tack och lov undan med bara ett gult.

Bara för att Hertha ligger före Leverkusen i tabellen så ska man inte luta sig tillbaka och förvänta sig tre poäng då Leverkusen i grunden är ett bättre lag med bättre individuella spelare och när det börjar lossna för dem offensivt så kommer de klättra ordentligt i tabellen. Det som gäller idag är att spela aggressivt och inte ge deras skickliga yttrar Diaby och Hudson-Odoi för mycket utrymme för då kommer det bli en svettig eftermiddag på Olympiastadion.

President Kay Bernstein som fyllde 42 år i torsdags sa lite skämtsamt att om det inte kommer 50 000 på lördag så går han hem.

Förväntad startelva: Christensen – Kenny, Kempf, Uremovic, Plattenhardt – Serdar, Sunjic, Tousart – Ejuke, Kanga, Lukebakio

Avspark 15:30, matchen sänds på Viaplay.

HA HO HE
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-09-10 09:35:25
Author

Fler artiklar om Hertha BSC