Olympiastadion, 2022-01-23 17:30

Hertha BSC - Bayern München

Inför: Hertha BSC-Bayern München
Robert Lewandowski har fått måljubla 23 gånger denna säsong. Får han göra det igen?

Inför: Hertha BSC-Bayern München

Efter årets första seger mot Köln återstår det att se om man kan bibehålla den formen när man nu reser upp till huvudstaden för storstadsmöte mot Hertha BSC.

Hertha Berlin kommer nu senast från en cupförlust mot lokalrivalen Union Berlin och bakom sig har man en säsong som varit såväl fågel som fisk. I november fick Pal Dardai gå och under Tayfun Korkut har resultatet blivit bättre och på hans seriematcher har man en seger mot Dortmund som främsta merit. Men de svaga resultaten har kostat för mycket i slutändan och huvudstadslaget ligger därför en trettondeplats. I målet har Alexander Schwolow haft det tufft och släppt in näst flest mål av alla och som om det inte vore nog är två av truppens fyra målvakter borta. De senaste matcherna har, precis som säsongen i övrigt, både blandat och gett och man ligger nu endast tre poäng från kvalstrecket och behöver således en vinst för att komma upp på lite säkrare mark. 

Efter att börjat året med förlust mot Borussia Mönchengladbach lyckades Bayern under förra helgen studsa tillbaka och med tre mål av Robert Lewandowski vann man över Köln med klara 4-0. Lewandowski verkar vara omöjlig att stoppa och på 20 matcher har han stänkt in 23 mål. Även många andra spelare har under de senaste matcherna höjt sig några snäpp och Bayern har en jämnhet som de andra lagen har svårt att matcha. I och med att Dortmund igår lyckades besegra Hoffenheim är tre poäng nödvändiga för att behålla det sex poäng stora försprånget. Eftermiddagens match blir dock utan Alphonso Davies, kanadensaren som till följd av covid-19 dragit på sig en hjärtinflammation som kommer hålla honom borta ett antal veckor framöver. Även Leon Goretzka är sedan december borta på grund av sin höftskada och man saknar även två spelare som just nu spelar afrikanska mästerskapen.

Senaste mötet lagen emellan var i augusti och slutade med 5-0 seger för Bayern och mycket tyder väl på att det kan bli något liknande igen. Även om Hertha tidigare lyckats skrälla mot topplag så har de inte tillräckligt med motståndskraft och med dubbla målvakter borta och en Lewandowski i högform är det svårt att se hur Hertha ska kunna stoppa Bayerns framfart.

Adam Fischer2022-01-22 18:40:05
Author

Fler artiklar om Bayern München