Inför Hertha BSC-Dynamo Dresden (DFB-Pokal)
Dodi Lukebakio har vaknat till liv och nätat i de två senaste matcherna. Fortsätt så mot Dynamo.

Inför Hertha BSC-Dynamo Dresden (DFB-Pokal)

Cupmötet mot Dresden. En härlig aptitretare inför lördagens derby.

Publikfest väntas till Olympiastadion onsdagkväll då Dresden gästar. En match med klar och tydlig derbykänsla. En perfekt uppladdning inför Berlinderbyt på lördagkväll. De gula förväntas ta med sig ca 30 000 de dryga 20 milen norrut till huvudstaden. Så stämningen och inramningen lär det inte vara något större fel på och mer eller mindre fullsatt lär det bli, vilket ju naturligtvis är roligt att konstatera och inbringar klirr i kassan.

Willkommen zuruck utbrister vi till den forne kelgrisen Patrick Ebert, som återvänder hem och ställs mot klubben som han tillbringade elva år av sitt liv hos. Nog tror jag att Patrick kommer få mer applåder än burop, vilket han förtjänar. Så ge "Patty" den cred han förtjänar.

Annars går det tungt för Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff´s Dynamo Dresden. Just nu på nedflyttningsplats i Zweite Bundesliga. Det tror jag de flesta som håller på detta lag ser som en klar missräkning. Förra säsongen blev det en stabil mittenplacering och förhandstipsen inför säsongen pekade åt samma håll denna säsongen. Främst är det hemmaspelet som inte gett samma poängskörd som brukligt. Dynamo är normalt en maktfaktor hemma på Stadion Dresden. Fyra raka torsk i serien och i helgen väntar svår bortamatch mot Stuttgart. Självförtroendet kunde ha varit bättre. Men cup är cup och i cupen kan allt hända.

Hertha´s självförtroendet fick sig en törn då Hoffenheim kunde avgöra i matchens slutskede. Därmed bröts en fyra matcher förlustfrisvit. Därför tror jag att denna matchen kommer lägligt sett ur Herthaögon. Ett sätt att avreagera sig på och glömma förlusten senast. Det gäller ju att börja varva upp inför lördagens begivenhet då Hertha inte får vika ner sig mot Union.

Eftersom det är cup så lär Ante Covic rotera en aning och lufta en del spelare som ännu inte har fått spela så mycket. På vänsterbacken behöver Marvin Plattenhardt matchpraxis. Även sådan som Ondrej Duda får starta. Vladimir Darida blev utvisad senast, vilket per automatik innebär att tjecken är avstängd har och då väljer Ante Covic att spara Per Skjelbred. I målet så får Thomas Kraft visa hur duktig han är.

Överlag en mera offensiv uppställning då både Vedator och Dodi Lukebakio startar på topp.  En ganska så offensiv uppställning även på mittfältet med Grujic-Darida-Duda och Marius Wolf. Helt klart spelar Ante Covic för att vinna.

Match onsdagkväll 20.45 på Olympiastadion, Berlin. Tobias Stieler dömer.

Hertha BSC: Kraft,-Klünter, Stark, Rekik, Plattenhardt,-Darida, Grujic,-Duda, Wolf,-Lukebakio & Ibisevic.

Alexander Carlsson2019-10-29 19:47:27
Author

Fler artiklar om Hertha BSC