Olympiastadion, 2023-09-17 13:30

Hertha BSC - Braunschweig

Inför: Hertha BSC - Eintracht Braunschweig

Hertha BSC är ute efter gruvlig revansch efter senaste blamagen mot Magdeburg

Med ett igenbommat transferfönster och ett landslagsuppehåll som kan läggas till handlingarna så känns det som att säsongen kan börja på riktigt för Hertha BSC. Omstarten sker på hemmaplan då småkluriga Eintracht Braunschweig (fotbollsguden Totte Nymans gamla klubb, ni vet) gästar Olympiastadion tidig söndageftermiddag.

Ett två veckor långt uppehåll har lyckligtvis inneburit att den svaga insatsen borta mot Magdeburg (förlust med 6-4!) bleknat en aning i minnet. Hertha stod för en miserabel defensiv insats borta i det forna öst och just defensiven är något som det gnuggats på, enligt Pal Dardai. Vår tränare var allt annat än nöjd hur laget uppträdde i senaste ligamatchen men poängterar återigen att laget tränar på bra och att stämningen fortsatt är god. De flesta kring laget kräver dock en vinst på söndag för att förhindra att Hertha dras ned i ännu en nedflyttningsstrid.

Gästerna från Braunschweig befinner sig, efter fem spelade omgångar, på en småskakigplats 14 med fyra inspelade poäng och är därmed knappt före Hertha i tabellen. En hemmavinst mot Schalke är säsongens tyngsta skalp men man har samtidigt intecknat förluster mot Kiel, Magdeburg och KSC, och inte sett särskilt skräckinjagande ut på bortaplan. Viss kvalite finns i omställningsspelet hos gästerna och det borde göra en och annan Hertha-supporter nervös med tanke på försvarsinsatserna så här långt.

Det mesta tyder på att vi får se en liknande hemmauppställning på söndag som den som spelade i Magdeburg. Dardai har lovat ett framlutat, offensivt Hertha men utan den defensiva naivitet vi fått se prov av alltför ofta denna säsong. För svensk del råder givetvis intresse om Bilal Hussein får göra sina första minuter för Hertha. Oavsett hur matchen på söndag gestaltar sig är det nog inte helt otroligt att svensken får sig ett inhopp.

Avspark: 13:30
Spelplats: Olympiastadion, Berlin
Streaming: Viaplay, Sky Bundesliga

Johan Berg2023-09-16 14:07:34
Author

Fler artiklar om Hertha BSC