Olympiastadion, 2022-10-23 17:30

Hertha BSC - Schalke 04

Inför Hertha BSC - FC Schalke 04

Inför Hertha BSC - FC Schalke 04

Ikväll tar Hertha BSC emot krisklubben Schalke 04 i ett bottenmöte som båda lagen inte har råd att förlora. Det är en match som i Tyskland kallas för ”Kellerduell”.

Förra helgen mot RB Leipzig var Hertha nära att hämta upp ett 3-0 underläge, men kom inte närmre än 3-2 och ett stolpskott på tilläggstid. Det var en moral värd att bygga vidare på då Hertha inte gjort sig kända för att vara det tyska klubblag som har starkast psyke. På rak arm finns det två föreningar som de senaste säsongerna haft sämre psyke än Hertha och det är HSV och kvällens motstånd Schalke 04.

Moral, kraft och tålamod är vad som krävs av spelarna ikväll när Schalke 04 kommer på besök, ett lag som sparkade sin tränare Frank Kramer efter 5-1 förlusten mot Hoffenheim i veckans cupmatch. Det är inte ofta jag får möjlighet att skriva det här, men ikväll är Hertha klara favoriter till segern för Schalke är ett lag som man ska och bör slå. De har likt Hertha bara en seger på de tio första ligamatcherna och ligger under nedflyttningsstrecket med endast sex inspelare poäng och hela 24 insläppta mål.
Schalke har de senaste säsongerna varit ett större sorgebarn än Hertha, både ekonomiskt och resultatmässigt som innebar en nedflyttning till Zweite för två säsonger sedan, men som de vann förra säsongen och är därmed nykomlingar den här säsongen.

Hertha har tre raka oavgjorda matcher hemma på Olympiastadion och om det inte blir vinst idag kommer det ha gått över ett halvår sedan senaste hemmasegern så längtan är stor bland både fans och spelare. Då Boateng är sjuk, Boëtius på väg tillbaka från cancern och Darida inte är vad han en gång var med endast 20 spelade minuter den här säsongen så är det lite tunt på det centrala mittfältet vilket kan leda till formationsförändring ikväll. Hertha gick över till 4-4-2 i andra halvlek senast mot RB Leipzig och då såg det bra ut med Jovetic och Kanga som anfallspar. Hur Schwarz kommer att formera laget återstår att se, men med tanke på hur det såg ut i andra halvlek senast och med truppläget så tror jag att det blir ett offensivt 4-4-2.

Förväntad startelva: Christensen – Kenny, Kempf, Rogel, Plattenhardt – Lukebakio, Serdar, Tousart, Ejuke – Jovetic, Kanga

Avspark: 17:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2022-10-23 09:16:21
Author

Fler artiklar om Hertha BSC