Inför Hertha BSC-Fortuna Düsseldorf
Platt fall mot Leipzig. Hertha måste visa bättring inför sin egen publik. Gör oss inte besvikna!

Inför Hertha BSC-Fortuna Düsseldorf

Vilken fullständigt miserabel insats av Hertha förra helgen. Man blir ledsen över att behöva bevittna något sådant. Det är bara att konstatera att något saknas i klubben. Denna säsong som fick sådan lovande inledning har fått punktering och Hertha flyter kring i mellanmjölkens land. Det måste komma en motreaktion för den tafatta matchen mot Leipzig. Den näst mest idiotiska matchen denna säsongen var bortaförlusten borta mot Fortuna där den gamla damen föll ihop i andra halvlek och förlorade med 1-4. Dubbel revansch att utkräva således. Trippel revansch om man dessutom lägger det bittra kvalspelet 2012 in i diskussionen.

Mera positivt är att i veckan som gått har sportchef Michael Preetz nu satt upp ett datum när Hertha ska flytta in i sin nybyggda arena. År 2025 beräknas allt vara klart. Ska bli spännande att följa resan mot en ren fotbollsarena där Borussia-Park sägs vara förebilden. I den nya arenan kommer Hertha äga rättigheterna till mat och dryck, vilket kommer generera miljoninkomster. I veckan blev det även klart att duktige Thomas Kraft blir kvar även nästa säsong.

Hatten av för Friedhelm Funkel, vår gamla tränare. Enligt förhandstipsen så skulle Fortuna i bästa fall få kvala sig kvar. Inte många trodde på detta ganska så profillösa lag. Men Friedhelm har lyckats skapa en enhet, vilket fotboll trots allt handlar om. Efter att fått smörj mot Eintracht med 1-7 så var belackarna många. Det var då Fortuna växlade upp i stället för att vika ner sig. I takt med vinsterna har staplats upp så har även spelarnas självförtroende växt och Fortnafansen mår säkert prima. Det är alltid svårt att möta en välmående klubb så Fortuna är just nu.

Med bara sju matcher kvar (21 poäng) av säsongen är avståndet ner till Stuttgart, som just nu har kvalplatsen, betryggande 14 poäng. Inte bara det. Fortuna är hela 8 poäng före grannen Schalke. Vad hade man fått för odds före säsongen att Düsseldorf skulle hamna före vizemeister i tabellen? När dessutom den stoa antagonisten Köln ser ut att ta sig tillbaka så har vi sköna derbyn att se fram emot nästa säsong

Trots detta så bli det något av en snackis under juluppehållet att Friedhelm inte skulle få vara kvar. Någon dag senare kom nya bud. Friedhelm får vara kvar om han håller de rödvita kvar. Inte lätt med en sådan velig sportchef och Friedhelm har erkänt att relationen till sin sportchef inte ör den bästa. Därför kan man spekulera vad som kommer hända nu när kontraktet så gott som är säkrat.

På de tre åren som Friedhelm Funkel varit i Fortuna har han först räddat klubben kvar i zweite Bundesliga. Därefter har han fört laget upp i Bundesliga och mot alla odds hållt de rödvita kvar. Vad mer kan man begära? Med en sådan otacksam sportchef är det kanske bäst att tacka för sig och föralltid bli ihågkommen som en frälsare i Düsseldorf.

Friedhelm är säkert het på marknaden och lär inte sakna anbud. Eller är det dags att gå i pension? Karln fyller faktist 66 senare i år och kan se tillbaka på en fin karriär i fotbollens tjänst.

Men som sagt jag förväntar mig ett heltaggat Hertha i eftermiddag som söker upprättelse inför de egna fansen. Annars lär inte kritiken bli nådig. Avspark 15.30 på Olympiastadion, Berlin. Christian Dingert dömer.

Troligt lag Düsseldorf: Rensing,-Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Giesselmann,-Bodzek, Stöger, Lukebakio, Fink, Raman, Hennings

HERTHA BSC: Jarstein,-Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt,-Maier, Grujic,-Leckie, Duda, Kalou,-Selke

 

Alexander Carlsson2019-04-06 09:40:43
Author

Fler artiklar om Hertha BSC