Inför Hertha BSC-Frankfurt
Fredi Bobic ställs mot sitt gamla lag. Ångrar han sig för att gav upp det goda livet i frankfurt för misären vi just nu upplever?

Inför Hertha BSC-Frankfurt

0-3 mot Freiburg och när vi nu går in i Bundesligas 24:e omgång så finner vi vårt Hertha på kvalplatsen för att få vara kvari tysk fotbolls finrum. Det är dags att mobilisera alla krafter vi har för att undvika ett fiasko.

Problemet är att den svaga form som Hertha visat upp hela 2022. Det kan inte vara nyttigt att släppa in så mycket mål som vi har gjort, sett ur ett självförtroendeaspekt. Med hängande huvuden och negativt kroppsspråk vinner man inga matcher och tyvärr har det varit mycket av den varan på sistone.

Det som kan tala för Hertha är att desperationen bör vi det här lagret vara så stort att spelarna själva inser allvaret och höjer sig. Eller är merparten av spelarna redan klara för andra klubbar? Som supporter vet man aldrig riktigt vad som motiverar de spelarna som man följer.

I en sådan här match står naturligtvis Fredi Bobic i centrum. Efter fem framgångsrika år hos Eintracht valde Fredi att bli sportchef hos Hertha. Hittills har vi inte sett Fredi trolla med sin trollstav så som han gjorde hos sin tidigare arbetsgivare. Skulle Hertha åka ur så lär skadeglädjen vara stor oss visa.

Även Eintrecjt brottas med svag form och kommer från tre raka förluster i ligan. Men någon risk att behöva dras in i en nervdallrande bottenstrid finns inte hos SGE. Istället väntar åttondelsfinal i Europa League mot Real Betis. Första matchen i det dubbelmötet spelas i kommande vecka. Kanske detta kan medföra att Frankfurt går lite på sparlåga.

Match i eftermiddag 15.30 på Olympiastadion.

Hertha BSC: Lotka,-Pekarik, Boyata, Kempf, Mittelstädt,-Tousart, Darida, Serdar, Richter,-Jovetic & Belfodil

Alexander Carlsson2022-03-05 09:08:20
Author

Fler artiklar om Hertha BSC