Inför Hertha BSC-Freiburg
Lite engagemang är det som behövs i dessa dagar.

Inför Hertha BSC-Freiburg

Att det aldrig ska ta slut! Jens Lehmann, den forne stormålvakten som blev medlem av Hertha´s aufsichtsrat, har skämt ut sig och återigen så vänds blickarna mot vår klubb på ett negativt sätt. Tydligen ska Jens har skickat ett rasistiskt meddelande till Dennis Aogo. Så onödigt kan man tycka. Jens måste ju ha haft massor med färgade lagkamrater under sina säsonger som toppspelare i Schalke, Milan, Dortmund, Arsenal och Stuttgart.

När Hertha behöver fokusera på det rent sportsliga så kommer detta som ett brev på posten. Man känner att man blir trött. Vi får väl se vem som kommer ta över Jens numera vakanta plats i aufsichtsrat.

Hertha lyckades bärga en poäng mot Mainz. Det måste vi vara nöjda med efter den tveksamma starten där de rödvita brände jättechans efter jättechans. I andra halvlek tog Hertha bättre tag i taktpinnen och gjorde en klart bättre andra halvlek. Synd bara på Piatek målsumpning.

Nu kommer Freiburg, som vid vinst kommer upp på 44 poäng och skulle jaga gladbach och Union om den sista europaplatsen eftersom Leipzig och BVB möts i cupfinalen. Annars har Freiburg faktiskt förlorat sex av sina sista åtta bortamatcher och känns inte lika heta som tidigare. Målet att komma förre storebror Stuttgart bör man dock klara av.

Pal Dardai valde att göra samtliga fem byten senast mot Mainz men Pal måste beakta att redan på söndag kommer Bielefeld. En Hertha absolut inte får förlora. Därför är det svårt att veta vilka som kommer starta imorgon. Pal måste spela de spelare som har absolut bäst dagsform. Positivt är att både Dodi Lukebakio och Marvin Plattenhardt anses friska från sin coronavirus. Skulle dock tro att ingen av dessa skulle starta imorgon men kanske ett inhopp då Pal måste gå runt på mycket folk. Det enda vi vet säkert är att Alexander Schwolow lär stå.

Match torsdag 18.30

Hertha BSC: Schwolow,-Klünter, Stark, Dardai, Mittelstädt,-Tousart, Darida, Guendouzi, Khedira,-Cunha & Piatek

Alexander Carlsson2021-05-05 21:38:48
Author

Fler artiklar om Hertha BSC