Inför Hertha BSC-Hoffenheim
Vad säger du om att sätte en kasse och göra skäl för din höga lön eller får vi se lita franska nerver?

Inför Hertha BSC-Hoffenheim

Två formsvaga lag på Oly

Tisdagkväll och ny match. Denna gång mot Hoffenheim och i och med detta så har alla lag spelat mot alla en gång och serien vänder. Både Hertha och Hoffenheim ,måste klassas som besvikelser sett till förhandstipsen. Hertha har tiondeplats att försvara från förra säsongen och Hoffenheim kom sexa. Nu hittar vi Hertha på en föga smickrande trettondeplats tätt följt av just Hoffenheim med pinnen bakom.

Annars har Hoffenheim stuckit rejält dena säsong både positivt och negativ. Först krossen av Bayern med 4-1, som då var regerande Bundesligameister, cupvinnare och hade just vunnit Champions League. En seger som gav eko runt om i fotbollsvärlden.. Men Hoffenheim har komit av sig och blev laget som fick stryk av självaste Schalke med hela 0-4.

Kan det vara det tuffa matchandet med spel i både ligan och Europa League som spökar? Hoffenheim gick vidare från sin grupp och ska nu ställas mot norska Molde i utslagsfasen. En lottning som Hoffenheim säkert känner sig tillfreds över och tycker att detta ska man ha goda chanser att klara av.

Så Hertha måste beakta att Hoffenheim kan mycket på en bra dag trots att formen verkar svag. I cupen blev det respass mot Fürth och lördags blev det bara 0-0 mot Bielefeld. Hertha är dock inte så mycket bättre. Målskyttet klickar och avsaknaden av ledare på planen gör sig påmind. Inför säsongen så bestämde ledningen att Per Skjelbred och Vedator pga sin ålder inte ansågs tillhöra framtiden. Men där försvann även två spelare som aldrig vek ner sig och som har mental styrka. Vem som nu ska ta tag i taktpinnen står skrivet i stjärnorna. Vi får hoppas att någon kliver fram och visar lite ledaregenskaper.

Match tisdag 20.20

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Alderete, Stark, Mittelstädt,-Tousart, Darida, Guendouzi, Lukebakio,Cordoba, Cunha

Alexander Carlsson2021-01-18 23:09:20
Author

Fler artiklar om Hertha BSC