Inför Hertha BSC-Hoffenheim
Ofrånkomligt att dagens match mot Hoffenheim handlar om Felix Magath´s intåg i klubben. Från sin hotellrum kommer den i påtvingad karantän, följa sitt nya lags förehavanden.

Inför Hertha BSC-Hoffenheim

Mycket riktigt blev det som media hade spekulerat. Vid förlust mot Gladbach skulle Tayfun Korkut få gå och så blev det- Ännu en blodfattig och håglös insats medför att Hertha numera återfinns på den direkta nedflyttningsplatsen. Enter Felix "Diktatorn" Magath. Mannen , myten och legenden. .

Anekdoterna om Felix lederskap har avlöst varandra under årens lopp. Marcel Schäfer, spelare och sedermera sportchef i Wolfsburg, kunde närmare ett årtionde senare bekräfta de rykten om Felix Magath sejour i klubben som ledde fram till guldet 2009. Peter Pekarik, var en del av det laget och återförenas nu 13 år senare med Felix. Att Felix har haft framgångar under sin karriär råder det inget tvivel om. På senare år har dock framgångarna uteblivit. Sejourerna i Fulham och Kina blev knappast de framgångar som stärkte Quälix rykte och varumärke.

För ganska exakt tio år sedan befann sig Hertha i en liknade situation. Då plockades en annan tränarlegend, Otto Rehhagel, in för att rädda situationen. Det gick sådär.. Jag såg själv matchen mot avsågade Kaiserslautern som slutade i förlust 1-2. Visserligen lyckades Otto fixa kvalplatsen, men föll sedan tung i den famösa skandalmatchen mot Fortuna.

Därför finns det en viss skeptism hos undertecknad över lösningen Felix Magath. För tio år sedan gick det inte att skrämma spelarna till stordåd. Varför skulle det fungera nu?, men vi hoppas givetvis att Felix lyckas i sin tränargärning hos oss..

Hade det inte varit bättre att satsa på en yngre tränare som vill framåt? Minns hur dagens motståndare Hoffenheim, några år senare befann sig i bottenstriden och valde då att satsa på en oprövad Julian Nagelsmann. En chansning som gick hem och resten vet vi. Skulle den yngre oprövade tränare mot förmodan lyckas med sitt uppdrag så finns det någonting att bygga vidare på. Om Felix lyckas i sin roll som brandman så drar blir han inte kvar till nästa säsong. Vem ska vi då ta in som tränare?

Ett annat alternativ hade varit att ta in Friedhelm Funkel, som mig veterligen är tillgänglig och som genom sitt lugn lyckades rädda Köln kvar förra säsongen. Fredi Bobic gamblar med Hertha´s fortsatta existens som Bundesligist som insats. 

Lite antiklimax blir det därför att Felix tycks ha insjuknat i Corona. Därför blir det hans assistens, Mark Fotheringham, som spelat i Freiburg och som varit assisterande i Karlsruhe och Fulham, som leder laget i eftermiddag. Ska bli intressant om tränarbytet leder till en mera ordentlig insats. Hertha måste lyfta sig från sin nuvarande position för att undvika Big City Crash.

Match i eftermiddag 15.30

Hertha BSC: Schwolow-Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt,-Ascacibar, Tousart, Serdar, Darida, Richter & Belfodil

 

Alexander Carlsson2022-03-19 08:18:12
Author

Fler artiklar om Hertha BSC