Inför Hertha BSC-Leipzig
Som sportsligt ansvarig har Fredi Bobic bråda dagar att hitta ett motdrag till Hertha´s svaga resultat.

Inför Hertha BSC-Leipzig

Nu är goda råd dyra. Hertha mötte tabelljumbon Fürth borta förra helgen. trots avspark så tog bara 25 sekunder för Branimir Hrgota att ge Fürth ledningen. Man blir så förbannad. En redan svår situation fick en brant uppförsbacke. Efter sedvanlig brist på idéer så slutade matchen med förlust 1-2.

Ett resultat som fått konsekvenser runt om i Tyskland. I veckan har ansedda Kicker haft som veckans fråga om Hertha åker ur? När undertecknad röstade var 63% av rösterna för en nedflyttning. Stefan Reuter, sportchef i Augsburg, talade öppet om att Hertha och Bielefeld är potentiella räddningsplankor för hans Augsburg. Ingen är rädd för Hertha

Framförallt reagerade Lars Windhorst himself och förkunnade för alla som ville höra på att han nu ångrade sitt intåg i Hertha. Sedan sommaren 2019 har denne Lars Windhorst pumpat in ofattatbara 375 mio Euro i klubben. Trots detta så blir allt bara sämre och sämre. Lars Windhorst inser att han sätter sitt rykte som affärsman på spel och är förbannad. Sällan har vi sett en sådan miserabel transferpolitik där Hertha´s truppvärde har mer än halverats sedan sommaren 2019 trots massiva investeringar.

Eländet verkar inte ta slut där. För nu kommer Leipzig, som Hertha har en eländig statistik emot. I höstas blev det hela 6-0 till Redbull. De rödvita med sin snabba fotboll brukar trivas utomordentlig mot Hertha´s stabbiga försvar. Sedan Domenico Tedesco tog över tränarsysslan har de rödvita stegrat sig och är nu tillbaka i racet om den fjärde CL platsen.

Hertha´s tränarbyte från Pal Dardai till Tayfun Korkut har klingat av. Yyskturken tog åtta poäng på sina första fem matcher. Ett helt OK facit, men har bara tagit två pinnar på den senaste fem matcherna. 10 pinnar på 10 matcher totalt. Vi får väl se om det blir ytterligare tränarbyten om den magra formen håller i sig ett tag till.

Match söndagkväll 19.30.

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Gechter, Kempf, Plattenhardt,-Ascacibar, Darida, Richter, Mittelstädt-Belfodil & Jovetic

Alexander Carlsson2022-02-20 00:16:49
Author

Fler artiklar om Hertha BSC