Inför Hertha BSC-Leverkusen
Matteus Cunha tycks enligt media kunna spela på söndag.

Inför Hertha BSC-Leverkusen

På söndag spelas det 50:e mötet i Bundesliga lagen emellan

Dags att vakna nu från törnrosasömnen! Hertha måste steppa upp. Det är bara så det är. Annars kommer degraderingen allt närmare. Hertha gjorde det OK första halvlek mot Dortmund. Men sedan förbyttes förhoppningar om poäng till uppgivelse. Rune Jarstein har spelat elitfotboll snart i 20 år och måste ha lärt sig att man som keeper alltid ska ha kroppen bakom bollen. Nu hade han inte det och Hertha fick jobba i uppförsbacke. När sedan Vladimir Darida drog på sig ett rött kort så var det över och Dortmund kunde tämligen enkelt defilera hem tre poäng.

Dagen därpå vann överaskande Bielefeld borta mot dagens motståndare Leverkusen med 2-1 och Hertha åkte därmed ner till kvalplatsen. Nu finns inget att förlora längre. Nu måste desperationen lysa igenom. Nu får det vara nog med avaktande och passivt spel. Bara nio matcher kvar av säsongen att rädda det som räddas kan annars är Alles Vorbei.

Vi har väntat hela säsongen på att Hertha ska stegra sig men ännu har inget hänt. Istället har ångesten tagit över och tyngt såväl spelarna och spelet ute på plan. Kanske ett gott skratt skulle lösa upp nervositeten. Förslagsvis tar någon på sig att dra ett skämt eller berätta en rolig historia det sista som görs innan laget lämnar omklädningsrummet. Vad som helst för att göra sig kvitt ångesten som lamslagit vårt lag.

Efter matchen så ska det spelas landskamper innan Bundesliga återupptas med Berlinderbyt. Det spekuleras i media att hela fem Herthaner kan tvingas sitta i karantän inför den matchen efter ha varit i väg på landslagsuppdrag. För egen del är jag mest förvånad över att någon Herthan ens blit uttagen i något landslag med tanke på hur uselt Hertha har spelat under säsongen.

Gästande Leverkusen förlorade som sagt mot Bielefeld  föra helgen och kan nog börja säga adjö till den Champions League plats som Werkself har haft i besittning större delen av säsongen. Förlusten mot Young Boys i Uefa Cupen var även den smärtsam. När det gäller som mest har Leverkusen vikt ner sig och gör skäl för sitt namn Neverkusen. Men Hertha ska de väl klara av?

Match söndag 15.30. Kämpa nu Hertha!

Jarstein-Klünter, Stark, Dardai, Mittelstädt,-Ascacibar, Tousart, Guendouzi, Lukebakio,-Cunha & Cordoba

Alexander Carlsson2021-03-20 22:35:21
Author

Fler artiklar om Hertha BSC