Inför Hertha BSC-Leverkusen
Får vi se "pistolen" göra mål i eftermiddag?

Inför Hertha BSC-Leverkusen

Tidigt så hamnade Hertha i ett 0-2 underläge mot Hoffenheim och lyckades sedan aldrig ändra matchbilden. Känslan var snarare att det var närmare 0-3 än en reducering. Tyvärr så måste vi konstatera ännu en slätstruken insats från vårt Hertha.

I veckan genomförde sportchef Fredi Bobic, en intervju med Kicker och menade att Pal Dardai egentligen har fyllt sin kvot. Som sportsligt ansvarig så måste Fredi Bobic fundera på hur Hertha ska stegra sig. Nog tror undertecknad att Fredi sonderar terrängen och överväger alternativen.

Just tränarrekryteringar var ju Fredi Bobic lyckosam med i sin tidigare klubb Frankfurt. Niko Kovac räddade klubben kvar och förde sedan Örnarna till ett sensationellt cupguld. Med Adi Hûtter befästes sedan Frankfurt´s position som ett lag för den övre halvan
.
I eftermiddag så ställs vi mot vår tidigare spelare Robert Andrich. Den forne Herthajunioren har relativt sent i karriären gått från klarhet till klarhet. När Union gick upp i Bundesliga så anslöt Robert dit och stod för två stabila säsonger. I somras skrev Robert Andrich på för Leverkusen där han tar en ordinarie plats. Bittert att Robert aldrig riktigt fick chansen i Hertha.

Florian Wirtz är kanske den största talangen just nu inom den tyska fotbollen. 18åringen har redan debuterat i landslaget och brukar servera Patrick Schick med smörpassningar. Leverkusen leder sin grupp i Europa League efter att kört över Betis med 4-0. I cupen blev det dock oväntat respass mot Karlsruhe. Det var femte gången sedan 2009, som Leverkusen åker ut mot ett lag från en lägre division.

Dedryck Boyata blev utvisad senast och är därför avstängd. Det verkar som om Pal satsar på den egna grabben och Niklas Stark som mittlås.

Match i eftermidag 15.30 på Olympiastadion.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Dardai, Stark, Plattenhardt,-Tousart, Serdar, Richter, Darida, Mittelstädt,-Piatek

Alexander Carlsson2021-11-07 08:06:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC