Inför Hertha BSC-Mainz
Felix Magath ser ut att lyckas med sitt uppdrag att hålla Hertha kvar. 3 segrar, ett kryss och 2 förluster på sex matcher är respektabla siffror. En förklaring är att Hertha springer mer under matcherna jämfört med tidigare under säsongen.

Inför Hertha BSC-Mainz

Kvällsmatch från Olympiastadion inför mycket folk.

Normalt sett så brukar inte hemmamatcher mot Mainz dra särskilt mycket folk. 40-45 000 kanske. Men enligt uppgifter i Kicker väntas hela 70 000 ha köpt biljett till kvällens match. De senaste veckornas uppryckning har inneburit att Hertha har matchboll i nerflyttningsstriden.

Egentligen borde allt varit avgjort då Hertha hade 1-0 borta mot Bielefeld. Ett resultat som hade medfört att kontraktet hade varit säkrat. I det läget kommer Wollschläger och mittelstädt i en kontring och kan avgöra matchen. Wollschläger passar till Mittelstädt, som väljer att passa tillbaka till en förvånad Wollschläger och allt rann ut i sanden. Istället kunde Joakim Nilsson nicka in 1-1. Med två matcher kvar har Hertha sex pinnar ner till Bielefeld och fyra pinnar ner till Stuttgart, som dock har en bättre målskillnad.

Igår kväll förlorade Bielefeld sin match mot Bochum och kan maximalt komma upp i 30 poäng. Därmed behöver vi inte bekymra oss mer om Bielefeld. Vinner vi ikväll mot Mainz, så spelar det ingen roll vilka resultat Stuttgart presterar i sina återstående matcher mot Bayern och Köln. En pinne mot Mainz innebär att Stuttgart måste ta full pott sina resterande matcher för att skicka ner oss till den negativa kvalplatsen.

Så det känns rätt bra trots allt att vara Herthan just nu. Allt i egna händer med två matcher kvar. Är det just denna insikten som gör att så många Herthaner vädrar ett lyckligt slut på en ganska så mardrömsaktig säsong för övrigt?

Mig veterligen är detta första gången sedan undertecknad börja följa Bundesliga som nästa sista omgången spelas utspridd. Det har ju naturligtvis med att göra att Frankfurt och Leipzigs semifinalmatcher i Europa League. Grattis säger vi till SGE som vid vinst fixar att det blit åtta lag i Europa nästa säsong. Felix Magath hade i veckan synpunkter på den brutna traditionen och menar att det blir orättvist och att vissa lag kan spela på andras resultat.

Mainz har gjort en övertygande säsong, som kröntes med att de rödvita förra helgen slog ett bakfullt Bayern inför de egna fansen. Mainz är riktigt starka hemma men har resultatraden 2-2-12 på bortaplan. Kan Hertha utnyttja detta till sin fördel?

På tal om Mainz, så ryktas Sandro Schwarz stå högst upp på Fredi Bobic´s lista över vem som förhoppningsvis få äran att träna ett bundesligalag nästa säsong. Sandro Schwarz är född i Mainz och både spelat och tränat de rödvita. Numera huserar sandro I Dynamo Moskva, men att bli förknippad med Ryssland är inget som är bra med det egna varumärke i dessa dagar. 

Nu hoppas vi att Felix lyckas tända grabbarna till en seger inför storpubliken. Match ikväll 18.30.

Hertha BSC: Lotka,-Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt,-Ascacibar, Tousart, Boateng, Richter, Serdar,-Selke

Alexander Carlsson2022-05-07 09:54:54
Author

Fler artiklar om Hertha BSC