Inför Hertha BSC-Mönchengladbach
Hertha är inne på vinnarspåret. Kan två raka bli tre raka?

Inför Hertha BSC-Mönchengladbach

Mitt under julrushen ska Hertha lördagkväll ta emot topplaget Mönchengladbach. Decenniets sista hemmamatch. Hoppas verkligen att våra grabbar kan bjuda till och ta den tredje raka segern. Efter Freiburg besegrats förra helgen åkte vi till Leverkusen och minsann en ny 1-0 seger. Positiva mentala bilder borde komma på näthinnan. Hertha i vinnartagen och förra säsongen vann vi både matcherna mot die fohlen med klara siffror.

Jürgen Klinsmann´s intåg har inneburit en större tydlighet för spelarna att förstå sina roller, vilket för med sig att summan av helheten blir större. Hertha är fortfarande ett lag som trivs bäst med att kontraslå men skillnaden jämfört med under Ante Covic är laget ser mera beslutsamma ut och verkar inte vara så rädda att förlora längre.

Två raka matcher med hållna nollor. Genom att stärka upp försvaret så har laget gått tillbaka till det som var signumet under Pal Dardai. Med snabba spelare som Javairo Dilrosun, Dodi Lukebakio och Marius Wolf kan vi kontraslå. Denna taktiska disposition köper laget än att Hertha ska vara ett spelförande lag som laget försökte vara under Ante Covic.

Gästande Gladbach ligger inför omgången på samma poäng som serieledaren Leipzig och skulle om resultaten går lagets väg kunna övervintra som nummer 1. Innerst inne tror jag dock att den mest inbitne fohlensupporter har svårt att se att de grönvitsvarta ska kunna gå hela vägen. Tycker att laget blandar och ger lite för mycker. Spelet i Europa League tyder på detta. Men Mönchengladbach kommer att ha en spännande position oavsett resultat i kvällens match.

Fördelen för Gladbach är just det faktum att bara ligan återstår. Alla andra topplag spelar på flera fronter. Just därför tror jag att die fohlen klarar av att komma topp 4 när alla matcher är slutspelade, vilket kommer innebära ett nytt pengarregn för en redan välskött klubb. Men att laget ska nå hela vägen till att lyfta die schale har jag svårt att se. Å andra sidan skulle en sådan utveckling vara rolig och inspirerande för andra lag att visa att det går att betvinga Bayern eller BVB under hel säsong.

Match ikväll 18.30 på Olympiastadion, Berlin. Harm Osmers dömer.

HERTHA BSC: Jarstein,-Klünter, Rekik, Boyata, Plattenhardt,-Maier, Darida, Skljelbred, Dilrosun,-Lukebakio & Selke


 

Alexander Carlsson2019-12-21 12:42:11
Author

Fler artiklar om Hertha BSC