Inför Hertha BSC-Mönchengladbach
Pal Dardai´s jakt på de 20 poängen fortsätter. Just nu 9 poäng på kontot. Det innebär att 11 poäng ska in på de nio matcher som återstår innan juluppehållet. Blir ytterligare poäng mot Gladbach?

Inför Hertha BSC-Mönchengladbach

Mycket oväntat men mycket glädjande lyckades Hertha återvända från Frankfurt med en trea på kontot.
Återigen kan det konstateras att Hertha trivs bäst när motståndarna är spelförande och Hertha kan slå om
på kontring.
En liknande matchbild där die fohlen har mest bollinnehav borde infinna sig mot gästande Mönchengladbach kommer till huvudstaden lördagkväll. Det blir det 67:e mötet i Bundesliga genom alla tider. Hittills har Hertha 24 segrar och Gladbach 25
Kan Hertha ta vara på de chanser som kommer komma så kan poängskörda växa ytterligare. Frågan inför match är hur offensiv vågar Pal Dardai vara? Ska han köra med en striker eller två. Att Piatek lär spela kan vi nog ta för givet. Sedan finns Jovetic, Belfodil och Selke att tillgå. Eller varför inte Ekkelenkamp, som tycks göra mål varje gång han byts in. Mot Fürth nickade holländaren bollen i mål på sin första bollkontakt. Mot Frankfurt så var det bara panga upp bollen i nättaket efter Mittelstädts utsökta genomskärare.
Mönchengladbach firade i veckan 50års jubileum av krossen mot Inter med hela 7-1. Tyvärr var det en Interspelare som fick en colaburk i huvudet och matchen fick spelas om med resultatet att Inter gick vidare.
Svårt att besktiva die fohlens säsong så här långt. Imponerande segrar mot Dortmund och Wolfsburg men sedan förlust mot Augsburg och 1-1 hemma mot Stuttgart senast var nog en missräkning. Gladbach har blandat och gett, vilket känns förhoppningsfullt som herthan att konstatera.

Match 18.30 lördag på Oly.

Hertha BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Boyata, Plattenhardt,-Darida, Richter, Serdar, Boateng- Jovetic & Piatek

Alexander Carlsson2021-10-22 22:07:48
Author

Fler artiklar om Hertha BSC