Olympiastadion, 2023-04-08 18:30

Hertha BSC - RB Leipzig

Inför: Hertha BSC - RB Leipzig

Inför: Hertha BSC - RB Leipzig

Denna påskaftonskväll riktas de tyska fotbollsblickarna mot Olympiastadion i Berlin för mötet mellan Hertha BSC – RB Leipzig. Kommer Hertha att stå för en prestation utöver det vanliga och skrälla inför hemmafansen?

Förra helgen tog Hertha en poäng borta mot Freiburg som kunde ha varit tre om Lukebakio förvaltat friläget han fick i andra halvlek. Hade någon på förhand erbjudit Hertha en poäng så hade majoriteten av supportrarna tagit den då Freiburg till skillnad från Hertha är ett topplag. Med poängen i ryggen välkomnar Hertha idag på påskafton RB Leipzig ett lag som vi aldrig slagit hemma på Oly. Den sönderdopade energidrycksklubben har sedan sin ankomst i Bundesliga en pulverisande statistik mot oss. På de 13 matcher som lagen har mött varandra är statistiken med Herthas siffror först 1 1 11 och 14-45 i målskillnad. Det är horribla siffror. Höstens möte blev dramatisk trots att Hertha låg under med 3-0 i halvtid då andra halvlek var otroligt bra utförd, men vi kom inte närmre än 3-2 och det fanns bud på mer.

Herthas truppläge är oförändrad och hur startelvan kommer se ut idag är svår att sia om då det var flertalet ändringar mot Freiburg. 3-5-2 formationen är intakt, men det har inte funnits någon riktig kontinuitet gällande vilka som startat matcherna så det vore välkommet med tanke på tabelläget och vilka matcher som väntar framöver. Idag går det ånyo inte att förvänta sig alltför mycket resultatmässigt baserat på historiska siffror och rådande tabellplaceringar, men Hertha bästa insatser den här säsongen har varit hemma på Oly så det är det som ger mig hopp. Leipzig har sett skakiga ut på sistone även om de slog ut Dortmund ur cupen tidigare i veckan. De har till exempel förlorat sina två senaste ligamatcher och de har spelats mot Bochum och Mainz. Som supporter tänker jag att kan de så kan vi. Denna påskafton befinner sig undertecknad i Berlin, för finns det något bättre än att kombinera påskledigheten med ett besök på Olympiastadion och se Hertha BSC?

För att klara nytt kontrakt kommer det krävas upp emot tre eller till och med fyra segrar på de sista åtta matcherna och med tanke på att det bara blivit fem på de första tjugosex omgångarna så gäller det att för laget att höja sig ordentligt. Fyra av de åtta avslutande matcherna är mot direkta bottenkonkurrenter och det är i de matcherna som det måste bli segrar. Blir det poäng i de andra matcherna får det räknas som bonus.

Auf geht’s Hertha!


Avspark: 18:30
Spelplats: Olympiastadion
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2023-04-08 10:20:21
Author

Fler artiklar om Hertha BSC