Inför Hertha BSC-Schalke
Förlust även mot Schalke och inget kan rädda Bruno!

Inför Hertha BSC-Schalke

God Fortsättning!

Låt oss hoppas att starten på 2021 blir bättre än avslutningen av 2020. Hertha lyckades med konststycket att skämma ut sig borta Freiburg. Förlust med hela 1-4. Många var kritiska redan efter 0-0 hemma mot Mainz, där Hertha tog en turlig poäng och såg den insatsen som ett lågvattenmärke för säsongen och bara några dagar senare lyckas Hertha med att vara ännu sämre.

Fokus på Bruno Labbadia som inför Mainz och Freiburg aviserade att Hertha går för sex poäng. Utdelningen blev bara en pinne och med ett spel som gått i baklås. Efter matchen mot Freiburg gick Bruno till muntlig attack mot Matheus Cunha, som Bruno tycker uppvisar ett sådant negativt kroppsspråk. Likadant kan sägas om Lucas Tousart, som inhandlades för stora pengar men som uppvisar allt annar än självförtroende. Trodde han var given på topp 10 listan över floppar som redaktionen presenterat.

Efter Brunos känsloutbrott så har det varit tyst från Herthalägret. Nu förstår alla allvaret. Bara tre pinnar ner till kvalplatsen. En rejäl skuffelse för ett lag som hade ambitioner inför säsongen att nå den övre halvan. En sak är jag säker på. Förlust när Schalke gästar och Brunos dagar är över.

För detta Schalke har ju blivit något av ett stående skämt. 29 raka Bundesligamatcher utan vinst. Snart är köningsblau uppe och tangerar Tasmania Berlins rekord på 31 Bundeligamatcher på raken utan vinst. Tasmania riskerar därmed snart att förlora såväl sitt varumärke och identitet. 

Schalke gick all-in när man plockade in Huub Stevens, som anses vara den bäste Schalketränaren genom alla tider med dubbla cupvinster och segern i UEFA Cupen som den riktigt tunga titeln. Men efter 0-1 hemma mot Bielefeld har nu 04 hela sex pinnar upp till just Arminia. Frågan om detta rent psykologiskt var knäcken.

Säsongen 2009-10 så hade Hertha sex pinnar till jul och självförtroendet var kört i botten. Utåt sett så försöker man ge skenet av att allt är möjligt men det är svårt närdet egna självförtroendet är kört i botten. Så jag vet av egen erfarenhet hur det känns att ligga sist och se sitt lag åka på den ena smällen värre än den andra.

Nu gör Schalke ett sista försök genom att anställa Christian Gross, som ser ut som skurken i valfri James Bond film, att försöka skräma spelarna till stordåd. Häromdagen blev det även klart att före Herthanen, Rainer Widmayer, blir dennes assistent. Sedan tidigare spelar numera Vedator i Schalke, en spelare som gjorde över 50 mål i Herthatröjan.

Med Dedryck Boyata på skadelistan så förväntas Niklas Stark återvända till mittbacken brevid Jordan Torunarigha. Med Jhon Cordoba tillbaka ska Hertha offensiv väga för tungt för Schalke. Så är det åtminstone tänkt.

Match 18.30 lördag

HERTHA BSC: Schwolow,-Pekarik, Stark, Torunarigha, Mittelstädt,-Darida, Guendouzi, Lukebakio, Dilrosun,-Cunha & Cordoba.

Alexander Carlsson2021-01-01 21:24:08
Author

Fler artiklar om Hertha BSC