Inför Hertha BSC-Union (DFB-Pokal)
Tayfun, Ikväll spelar vi för hedern!

Inför Hertha BSC-Union (DFB-Pokal)

När lottningen förkunnades att Hertha skulle möta Union i cupens åttondelsfinal så gick pulsen upp. Man såg framför sig utsålda läktare och magisk stämning. Nu blir det istället derby inför mer eller mindre tomma läktare, vilket givetvis påverkar inramningen.

Hertha kommer från 0-0 mot Wolfsburg i en match som måste ha varit bland det sämsta som har spelats på länge. Med sådan mager underhållning så är det kanske lika bra med begränsad publik på läktarna. Det var ju ingen vidare reklam för fotbollen som sådan.

Sedan Tayfun Korkut´s inträde i klubben så är det svårt att se några större förbättringar. Utan som Herthan undrar man varje match vilken version av Hertha får vi se idag? Grabbarna kan ju om de bara vill. Vi såg ju exempelvis vändningen mot Dortmund. Men sedan är det samma dystra och negativa kroppsspråk matchen efter.

Union ger ett mera stabilt intryck som lag och är också svårslagna. Framförallt om de röda får spela med ledningen i ryggen. Union har många erfarna spelare som gör att de är duktiga på att läsa spelet och fattar därför de rätta besluten.

I kväll 20.45 har Hertha plikten att revanschera sig för 0-2 på Alte Försterei i November. En till sådan blodfattig insats vill vi inte se och som i förlängningen kostade Pal Dardai sitt jobb.

HERTHA BSC: Schwolow-Klünter, Stark, Torunarigha, Mittelstädt,-Darida, Ascacibar, Serdar, Maolida,-Richter & Belfodil

Alexander Carlsson2022-01-19 09:13:16
Author

Fler artiklar om Hertha BSC