Olympiastadion, 2023-01-24 20:30

Hertha BSC - Wolfsburg

Inför: Hertha BSC - Vfl Wolfsburg

Inför: Hertha BSC - Vfl Wolfsburg

Endast tre dagar efter blamagen i Bochum är det åter dags för match. Denna gång kommer ett formtoppat Wolfsburg på besök till huvudstaden.

Det var många blåvita gamnackar efter Herthas insats borta mot Bochum. Erbarmligt spel och ett resultat som skickade ned föreningen på nedflyttningsplats när vi snart är halvvägs in i säsongen. Hertha behöver såledesbörja plocka poäng omgående för att kunna styra bort från tabellbotten. Tränare Sandro Schwarz var, som förväntat, väldigt besviken över den senaste insatsen men aviserade att det inte kommer bli några större förändringar i startelvan till tisdagens match. Klart är dock att Herthas bästa spealre under höstsäongen, Dodi Lukebakio, är tillbaka från sin avstängning och därmed given att starta. En helt oumbärlig pusselbit ifall Hertha ska kunna få till något i anfallsväg.

Man kunde dock haft en enklare uppgift än den som står till buds denna tisdag. Wolfsburg kommer på besök och Nico Kovacs mannskap kan stoltsera med att vara laget med bäst form över de senaste sex matcherna. En imponerande avslutning av 2022 och inte minst målexplosionen i lördags mot Freiburg (6-0!) gör att de gröna är på god väg att blanda sig i striden om Europaplatserna på allvar. Ur svensk synvinkel bör man nog inte ha alltför höga förhoppningar på att Svanberg får starta för gästerna, då den forne MFF:aren allt oftare fått iträda rollen som inhoppare.

Den något uppgivna Hertha-redaktionen förväntar sig en tuff uppgift, där poäng verkligen vore en bonus trots hemmafördel. Vi sätter våra skrala förhoppningar till Lukebakios återkomst i startelvan samt att Wolfsburg förhoppningsvis brände allt sitt krut mot Freiburg i lördags och får en negativ reaktion borta på ett förväntat halvfullt Olympiastadion. 

Avspark: 20;30
Spelplats: Olympiastadion Berlin
Streaming: Sky Bundesliga, Viaplay
 

Johan Berg2023-01-24 09:42:55
Author

Fler artiklar om Hertha BSC